Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slut i Estland för Jimmy Högberg

Jimmy Högberg

Jimmy Högberg


ÖSKs fystränare har hittills jobbat med ÖSK på halvtid. Den andra halvan har han ägnat först åt Svenska Fotbollsförbundet och sedan åt det estniska ditot. Jobbet i Estland var nog hårt knutet till Magnus Persson, som varit estländsk förbundskapten sedan december 2013. Högberg kom in som fystränare till det estländska landslaget för rätt precis ett år sedan.

Efter det att Persson misslyckats med jobbet som estnisk förbundskapten och nu fått sparken kommer det inte som någon större överraskning att även Jimmys uppdrag avslutats. Det brukar ju gå till på det sättet i fotbollssammanhang. Någon egen direkt koppling till estländsk fotboll har han knappast.

Från ÖSKs håll hoppas man väl att Högberg skall hitta en anställning som gör det möjligt för honom att fortsätta hos ÖSK. Hans kontrakt med ÖSK sträcker sig liksom för Alexander Axén och Axel Kjäll över nästa år. Får han tag på ett heltidsjobb någon annanstans lär ÖSK knappast kunna eller vilja stoppa honom.

NA: Högberg lämnar Estland: ”Tråkigt att inte fortsätta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.