Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Guðnason och Razak lämnar ÖSK

Enligt NA kommer varken transition coachen Einar Guðnason eller fystränaren Amir Razak att vara kvar i ÖSK till nästa år.

I Guðnasons fall handlar det om att klubben behöver spara in på den roll som han haft som övergångslänk mellan akademi och A-lag men i fallet med Razak så kommer man att rekrytera en ny fystränare.

Det är ÖSKs nye VD Jonas Lindegren som i en intervju med NAs Fredrik Carlsson meddelar detta även om ingenting ännu är offentliggjort på ÖSKs hemsida ännu.

NA: ÖSK förändrar i tränarstaben – två lämnar – Nerikes Allehanda

Silly Winter 2021/22: Ny fystränare

ÖSK meddelade idag, att man kommit överens med Jimmy Högberg om att inte förlänga dennes kontrakt över säsongen 2022. Samtidigt meddelar klubben att Amir Razak har anställts som huvudansvarig fystränare för ÖSK Fotboll.

Man kan väl inte undgå misstanken att Högberg fick lämna klubben i förtid efter ett mindre lyckat år 2021. Förra året gick ÖSK ut med att man skrivit ett tvåårigt kontrakt med Högberg och det fanns väl därför ingen anledning att redan i år förlänga detta. Det är möjligt att det faktum att spelarnas ork inte varit så bra under det gångna året bidrog till att han fick lämna i vad som verkar vara i förtid.

Amir Razak är inte helt okänd för ÖSK. Han kom till Örebro som en individuell tränare för Ahmed Yasin under dennes rehabträning och har i samband med detta även hjälpt till med uppgifter för A-truppens räkning.

ÖSK: Tack för din tid i klubben, Jimmy Högberg
ÖSK: Amir Razak ny ansvarig fystränare för herrlaget
razzfitness.com: Amir Razak – strength & conditioning specialist NSCA