Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Oklart om tränarna

När ÖSKs nyanställde huvudtränare Joel Cedergren påbörjade sitt uppdrag i förrgår hade han bara en assisterande tränare till hjälp. Det var Rickard Torstensson, huvudansvarig tränare för akademins P19-trupp samt dessutom med uppgifter i gränssnittet mellan akademi och A-trupp. Övriga tränare var någon annanstans – Paul Olausson hemma i Karlstad medan fystränaren Jimmy Högberg och målvaktstränaren Jonas Bohlin i alla fall inte var på Behrn Arena.

Axel Kjäll förklarade idag frånvaron med att man först vill sätta en ny tränarorganisation innan man tar in tränarna i verksamheten igen. Olausson har två år kvar på det kontrakt han skrev med ÖSK i somras och Jimmy Högberg borde ha ett på det kontrakt han skrev för cirka ett år sedan. Beträffande Jonas Bohlin har han i allmänhet förlängt kontraktet ett år i taget. Han har nog vissa problem att få tiden att räcka till för både ÖSK och för sitt jobb som polis.

– Innan alla de bitarna är på plats så valde vi den här konstellationen som är på träningen just nu. Det handlar om att utvärdera så vi har rätt personer på rätt ställe, säger Kjäll till tidningen.

Jag kan väl inte låta bli att tycka, att det är lite väl sent att komma igång med utformningen av tränarstaben när försäsongen redan körts igång. Fast man ville kanske invänta den nye huvudtränarens ankomst så att denne får en möjlighet att lägga sina synpunkter på hur han vill se den sportliga organisationens utformning.

Att inte kalla in Olausson med två år kvar på kontraktet kan väl inte förstås på något annat sätt att han är på väg bort. Även om kontraktet sträcker sig fram till och med 2023 så kan det finnas klausuler/optioner som möjliggör att avtalet avslutas tidigare. Min känsla (utan att veta något om saken) är att Olausson inte kommer tillbaka. Annars hade man väl inte varit så drastisk att man lät honom stanna hemma i Karlstad i stället för att komma till Örebro för att bekanta sig med Cedergren, dennes fotbollsfilosofi och träningsmetoder.

NA: Därför är Paul Olausson inte med på ÖSK-träningarna – trots gällande kontrakt
ÖSK (210112): ÖSK Fotboll förlänger med Högberg och Bohlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.