Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Byte på VD-posten

Jan Karlsson inspekterar tillsammans med Lennart Sjögren, Mats Dahlberg (Radiosporten och P4 Örebro) samt Roger Andersson (Spelarinvest och Örebroporten).

Jan Karlsson inspekterar tillsammans med Lennart Sjögren, Mats Dahlberg (Radiosporten och P4 Örebro) samt Roger Andersson (Spelarinvest och Örebroporten).

ÖSK gick i förrgår ut med nyheten, att Elitfotboll AB:s VD Jan Karlsson kommer att lämna sin post under hösten för att i stället bli försäljnings- och marknadsdirektör hos föreningen Svensk Elitfotboll.  Avhoppet verkar ha kommit överraskande för ÖSKs del. I alla fall att döma av ÖSKs reaktion som är att man nu kommer att inleda arbetet med att rekrytera en efterträdare.

ÖSK Fotboll inleder omgående arbetet med att finna ny vd och klubbchef som kan vara med att leda och utveckla ÖSK Fotboll till nya och större framgångar på och utanför fotbollsplanen, säger Björn Åqvist, styrelseordförande i ÖSK Elitfotboll AB,  i pressmeddelandet.

Jan Karlsson har varit VD för ÖSK Elitfotboll under åtta händelserika år. På så sätt känns det rätt naturligt att han nu väljer att gå vidare i sin fotbollskarriär. Möjligheterna till förnyelse både på ett personligt plan och för verksamheten i stort blir nog rätt begränsade efter så pass många år på posten.

Tidpunkten för bytet verkar för övrigt vara rätt väl valt. Försäljningsarbetet för innevarande år är mer eller mindre avslutat och fram tills dess att man skall börja jobba med det kommande året är det nog några månader kvar.

Även om det återstår några månader tills dess att Karlsson lämnar ÖSK kommer det kommande företagsledaruppdraget säkert att få karaktären av expeditionsministär. Man vill  väl inte ändra för mycket innan en ny VD är på plats med sina (nya) idéer.

För ÖSK är det givetvis viktigt att så snabbt som möjligt få en ersättare på plats. Bloggen vill helst se en duktig marknadsförare, som även kan ansvara för organisationsutvecklingen samt  hålla ekonomin under kontroll.

 

 

Karlsson om krisen

ÖSKs VD har kommenterat ÖSKs krisläge i ett inlägg på ÖSKs websida. Precis som förra gången, då Jan Karlsson tog det skrivna ordet till hjälp för att förklara en svår situation (Nordins övergång till IFK Göteborg handlade det då om), så är det väldigt svårt att förstå vad han menar. En ofta ofullständig och komplicerad meningsuppbyggnad, krångliga ord och märkliga syftningar gör hela skrivelsen till en nästan ogenomtränglig ordmassa, som det är ytterst svårt att få något grepp om. Det är givetvis bra, att VD nu uttalar sig när ÖSK hamnat i ett väldigt besvärligt läge. Men det vore ännu bättre om det han skriver vore begripligt.

Pelle Blohm (NA): Vem skriver brandtalet för ÖSK?