Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Byte på VD-posten

Jan Karlsson inspekterar tillsammans med Lennart Sjögren, Mats Dahlberg (Radiosporten och P4 Örebro) samt Roger Andersson (Spelarinvest och Örebroporten).

Jan Karlsson inspekterar tillsammans med Lennart Sjögren, Mats Dahlberg (Radiosporten och P4 Örebro) samt Roger Andersson (Spelarinvest och Örebroporten).

ÖSK gick i förrgår ut med nyheten, att Elitfotboll AB:s VD Jan Karlsson kommer att lämna sin post under hösten för att i stället bli försäljnings- och marknadsdirektör hos föreningen Svensk Elitfotboll.  Avhoppet verkar ha kommit överraskande för ÖSKs del. I alla fall att döma av ÖSKs reaktion som är att man nu kommer att inleda arbetet med att rekrytera en efterträdare.

ÖSK Fotboll inleder omgående arbetet med att finna ny vd och klubbchef som kan vara med att leda och utveckla ÖSK Fotboll till nya och större framgångar på och utanför fotbollsplanen, säger Björn Åqvist, styrelseordförande i ÖSK Elitfotboll AB,  i pressmeddelandet.

Jan Karlsson har varit VD för ÖSK Elitfotboll under åtta händelserika år. På så sätt känns det rätt naturligt att han nu väljer att gå vidare i sin fotbollskarriär. Möjligheterna till förnyelse både på ett personligt plan och för verksamheten i stort blir nog rätt begränsade efter så pass många år på posten.

Tidpunkten för bytet verkar för övrigt vara rätt väl valt. Försäljningsarbetet för innevarande år är mer eller mindre avslutat och fram tills dess att man skall börja jobba med det kommande året är det nog några månader kvar.

Även om det återstår några månader tills dess att Karlsson lämnar ÖSK kommer det kommande företagsledaruppdraget säkert att få karaktären av expeditionsministär. Man vill  väl inte ändra för mycket innan en ny VD är på plats med sina (nya) idéer.

För ÖSK är det givetvis viktigt att så snabbt som möjligt få en ersättare på plats. Bloggen vill helst se en duktig marknadsförare, som även kan ansvara för organisationsutvecklingen samt  hålla ekonomin under kontroll.

 

 

1 kommentar – kommentera

Daniel

Det är den tredje tjänstemannnen på kort tid som lämnar ÖSK.
Peo Ljung
Marino Ramberg
Jan Karlsson
Är det en total ny organisation som ser sin början?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.