Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KIF Örebro: Freja debuterade från start

KIF Örebro är ju inte ett lag som Bloggen följer speciellt noga. Noterar dock att i helgens bortamatch mot topplaget Rosengård fick ÖSK Söders tidigare talang Freja Olofsson göra sin första damallsvenska match från start. Resultatet,  en förlust med 3-0,  var väl inte så mycket att hurra över, men en första allsvensk start är ändå något att glädja sig över. Freja är för övrigt på god väg att etablera sig som en nyttig truppspelare i hos KIF. Utöver startplatsen i den senaste matchen har hon hunnit med att bli inbytt i sex av de övriga sju matcherna.

Freja Olofsson avgjorde mot IF Eker i maj 2012.

Freja Olofsson avgjorde mot IF Eker i maj 2012.

Anledning nog att ytterligare en gång att plocka fram den här bilden tagen på Lundby IP i maj 2012. Freja, som då var på väg att fylla 14, avgjorde med ett mål i den 70:e minuten. Söders andralag vann div 3-matchen över IF Eker med 3-2. Övriga målgörare för Söder var den gången Elin Segerstedt och Erika Karlsson.

Efter den här lilla nostalgitrippen väntar Bloggen nu på Frejas första damallsvenska mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.