Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F18/99: Emma Östlund i landslagstrupp

ÖSK Söders föredetting Emma Östlund är en av 23 spelare som tagits ut att representera Sverige i en fyrnationsturnering i Schweiz. Deltagande nationer är förutom värdnationen och Sverige även Holland och Norge.

Emma är visserligen född år 2000 och alltså bara 17 år, men det verkar hon inte vara ensam om i den uttagna truppen som spänner över två åldersklasser. Sällskap på turneringen får Emma bland annat av klubbkamraterna från KIF Örebro Maja Andersson och Jonna Dahlberg.

SvFF: Fyrnationsturnering i Schweiz

Söderspelare till landslaget

Två av talangerna från ÖSK Söders damlag har blivit uttagna till landslagsuppdrag. Båda två fick sin första kontakt med seniorfotboll i ÖSK Söder och har sedan gått vidare till KIF Örebro.

Freja Olofsson.
Freja Olofsson är uttagen till den landslagstrupp som skall spela Elite Round för F19. Under första halvan av april kommer Sverige att möta Italien, Norge och Serbien. Gruppsegraren är kvalificerad för deltagande i EM-slutspelet för F19.

SvFF: Truppen till Elite Round för F19


Emma Östlund.
Emma Östlund är uttagen till den landslagstrupp som skall spela Elite Round för F17. I slutet av mars och början av april avgörs detta gruppspel i Portugal. Sveriges motståndare är Island, Portugal och Spanien. Gruppsegrarna och de sex bästa grupptvåorna går vidare till EM-slutspelet.

SvFF: F17/00-landslagets trupp till Elite Round

F17/00: Emma Östlund kallas till EM-förberedelse

Emma Östlund gjorde mål i sin A-lagsdebut med ÖSK Söder Dam (7 mars 2015).

ÖSK Söders talangfulla Emma Östlund tog för någon månad sedan steget över till KIF Örebro. I sin nya klubb har hon redan i KIF Örebros träningsmatcher fått känna på hur det är att möta damallsvenskt motstånd på riktigt. Ett klubbyte som säkert bidragit till att åldersgruppens landslagsledning på allvar fått upp ögonen för Emma.

Det svenska F17-landslaget kommer att i månadsskiftet mars/april delta i en av de sk. Elite Round grupperna. Den grupp Sverige lottats in i avgörs i Portugal och det svenska landslaget kommer att få möta Island, Spanien och värdnationen Portugal. Spanien är för övrigt det topprankade laget i EM-kvalificeringen.

Elite Round fungerar som slutlig kvalificering till F17-EM som spelas i Tjeckien under första halvan av maj. Så långt har det svenska laget dock inte kommit än och frågan är om de kommer att göra det. Kvalifikationsförutsättningarna är tuffa och bara de sex gruppsegrarna från de olika Elite Round-grupperna samt den bästa tvåan tar sig vidare.

Den svenska landslagsledningen har kallat 20 spelare till en förberedande samling i Göteborg mellan 11 och 15 mars. Emma är (givetvis) en av de spelare som kallats.

SvFF: Uppladdning inför Elite round för F17-landslaget

Futsal: Emma Östlund till landslagsturnering

Emma Östlund till Portugal för futsallandskamper.

Emma Östlund till Portugal för futsallandskamper.


ÖSK Söders talangfulla Emma Östlund är en av 14 spelare som tagits ut, när Sverige för första gången sänder en landslagstrupp till en ungdomsturnering i futsal. I månadsskiftet juni-juli kommer den svenska truppen, som består av spelare födda mellan 1999 och 2001, att i en UEFA-turnering möta Italien, Portugal och Spanien.

Kanske inte helt rätt årstid för de svenska spelarna att gå från spel utomhus till en inomhusturnering, men säkert mycket mycket lärorikt och inspirerande för de deltagande spelarna.

Emma, som snart fyller 16, har i år fått sitt genombrott utomhus och tagit en ordinarie plats på mittfältet i ÖSK Söders div 1-lag.

SvFF: Debutanttrupp i futsal
SvFF: UEFA Youth Futsal Development Tournament