Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sill Winter 2021/22: ÖSK värvar Barsoum

ÖSK meddelade idag på eftermiddagen, att de kommit överens med provspelande Elias Barsoum om ett treårskontrakt. Efter en dryg månads provspel blev allt till slut klart.

Att det ”blev” ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2024 visar att ÖSK av allt att döma ser en påtaglig utvecklingspotential hos sitt senaste nyförvärv.

När Barsoum kom med på ÖSKs försäsongsträningar sades det att man testade honom som en defensiv mittfältare. Nu har man tydligen ändrat sig och ser honom som en offensiv spelare.

Det här är av allt att döma är Barsoums första proffskontrakt och därför skall en så kallad utbildningsersättning betalas ut till hans tidigare klubbar. Om han tillhört Djurgården under hela den tiden så blir bidraget 145.000 kr. Det har han nog inte gjort och därför kommer beloppet att bli något lägre.

Eftersom han spelade för Djurgården redan år 2017 (som 15-åring i deras P16-lag) ger de fem åren 100.000 kr till Djurgården. För åren från 12 års ålder till 14 år ligger ersättningen någonstans mellan 45.000 kr och 9.000 kr beroende på när han kom till Djurgården.

ÖSK: Elias Barsoum skriver på för ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Elias Barsoum (video)
NA: ÖSK värvar talangen – berättar om narkotikadomen
Lagstatistik: Spelade seriematcher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *