Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Uchechi till AFC

AFC United blir nästa klubbadress för Daniel Uchechi.

Här kommer ytterligare ett avsnitt i den ändlösa följetongen: Vad hände sedan?

Daniel ”Danny” Uchechi provtränade med ÖSK i mars 2010. Jag tror att man från klubbens sida var rätt sugen på att skriva kontrakt med honom, men i slutändan blev det inget av med det.

NA: ÖSK nobbar Danny – tills vidare.

Sedan dess har anfallaren tillbringat det mesta av sin tid i Storbrittannien hos klubbar som Leicester City, Sheffield Wednesday och Abderdeen FC – dock utan att förekomma i A-lagssammanhang mer än någon enstaka gång.

Elitprospects: Daniel Uchechi

Nu har han dykt upp igen i Sverige – den här gången som nyvärvad spelare i div 1-klubben AFC United. Det senare är det senaste namnet på Västby United som slagits ihop med fotbollsakademin Athletic FC.

AFC United: Spelare från Premier League klar för AFC United

Det var några rader om just ingenting i dessa nyhetstorkans dagar.

Missad möjlighet

ÖSK hade Daniel Uchechi här på provträning under förra försäsongen. Det blev inget kontrakt för Uchechi den gången  – ÖSK sade att de avvaktade. Någon ny möjlighet lär det knappast bli eftersom Sven-Göran Erikssons Leicester har tagit in honom i sin trupp. Under förutsättning att han får ett arbetstillstånd, vilket inte är helt säkert. Anledningen till att han fick lov att lämna Storbritannien i förra vändan var ju att han inte ansågs tillräckligt kvalificerad för att få ett sådant.

BBC Sport Fotball: Leicester City striker Daniel Uchechi on loan:
Eyravallen: Inget kontrakt för Uchechi

Den gemensamma nämnaren i det här fallet heter Tord i förnamn. Det var ju Grip som rekommenderade Uchechi till ÖSK och han lär väl ha haft ett finger med i spelet också då Svennis fick upp ögonen för nigerianen.

Paulinho i Örebro

100326.
NA:s Lasse Wirström har intervjuat Paulinho.

Paulinho drar på sig tröja nr 29 för första gången (foto: ÖSKs hemsida)

100325. Eftermiddag.
ÖSK: Paulinho Guará: Perfekt för mig.
ÖSK: Presskonferens: Som att få en julklapp i mars.
NA-TV: Se Paulinho dra på sig ÖSK-tröjan (video)

100325. Förmiddag.
NA skriver i sin pappersutgåva, att Paulinho kommer till Örebro idag och att han kommer att presenteras vid en presskonferens. Förhoppningen är att han skall vara spelklar till matchen mot Mjällby. I alla fall rent pappersmässigt. Det hänger på hur snabbt fotbollsförbundet kan klara av registreringsarbetet. Hur det står till med hans fysiska status vet man uppenbarligen inte än.

Beträffande Danny Uchechi så vill man inte säga något än, men har lovat besked idag. Förmodligen då i samband med presskonferensen. Det mesta lutar väl åt att man tar in honom också. Annars hade man säkert sagt det. Det är ju alltid roligare att ha två positiva saker att berätta på en presskonferens.

Inget kontrakt för Uchechi

Daniel "Danny" Uchechi får resa hem till Nigeria igen.

Det blev inget kontrakt med ÖSK för nigerianen Daniel Uchechi. Jag hade själv trott att det lutade åt kontraktshållet i och med att ÖSK väntade så pass länge med att ta beslutet. Testspelare som inte platsar brukar normalt få reda på detta väldigt snabbt. Men det gällde inte i det här fallet.

Själv är jag nog lite kluven beträffande ÖSKs beslut. Visserligen har ÖSK det gott ställt på kanterna i dagsläget, men med både Porokara och Bassombeng som potentiella förluster till sommaren, så borde man kanske ha tagit kostnaderna för perioden april – juni som en försäkringskostnad. Man hade ju kunnat göra som med Almebäck förra året och gjort ett korttidskontrakt med en förlängningsoption. Men det är klart, man kanske helt enkelt tyckte från ÖSKs sida att han inte var bra nog eller inte hade de egenskaper man är söker.

NA: ÖSK nobbar Danny – tills vidare

Nigeriansk provspelare hos ÖSK

100319.
ÖSK-TV: Johannes Avenbrand intervjuar Daniel Uchechi (video).

100318.
John Alvbåge kommenterar Uechis första träningsdag med Sportklubben i sin NA-blogg.
NA har en artikel om Danny Uchechi och om hur det kom sig att han fick lov att lämna Storbrittannien.

100317.
ÖSK skriver på sin hemsida och NA rapporterar, att en 21-årig nigerian vid namn Daniel Uchechi kommer att provträna med ÖSK under en vecka. Uchechi som har rekommenderats av Tord Grip kommer från England, där han representerat Charlton och West Ham. Han kan dock inte få arbetstillstånd som professionell spelare i detta land utan måste söka sig ett kontrakt utanför England. På meritlistan finns bland annat ett antal U20-landskamper för Nigeria.

ÖSK: Daniel Uechechi tränar med ÖSK i veckan
NA: ÖSK testar spelare från Nigeria
Wikipedia: Chima Daniel Uchechi

Två You-tube klipp med Uechechi i huvudrollen. Han är definitivt inte något alternativ för Kim Olsen, utan snarast en boll- och dribblingssäker högerkantspelare med drag av både Porokara och Gerzic i sin aktion.

YouTube: Daniel Chima Uchechi Pt 1/2
You Tube: Daniel Chima Uchechi Pt 2/2