Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK hämtar ung målvakt

ÖSK meddelade idag, att nu är allt klart med övergången för Daniel Strindholm från Malaga CF till Örebro SK. Övergången har väl verkat mer eller mindre klar efter det att Daniel Strindholm dök upp på ÖSKs träningar för några dagar sedan. Han har ju dessutom redan hunnit med att stå i mål för ÖSK i U21-matchen mot IFK Norrköping igår.

Strindholm kommer till ÖSK utan någon egentlig erfarenhet från seniormatcher men med en gedigen skolning i Malagas akademiverksamhet. Av ÖSKs uttalanden att döma ser man honom som mer än en ”normal” andramålvakt. Förmodligen i förhoppningen att han på sikt skall kunna växa in i rollen som förstemålvakt i klubben. För det behövs dock matchspel och frågan är hur han skall få det. Eskeleinen lär han inte flytta på och då blir det inte mer än en handfull U21- och DM-matcher han kan få speltid i. Knappast tillrcäkigt för att främja hans utvecklng.

Av någon anledning avhåller sig ÖSK från att ange kontrakttidens längd utan nöjer sig med att konstatera att det rör sig om ett flerårigt kontrakt.

ÖSKs målvaktssituation.
ÖSK har nu tre målvakter under kontrakt. Gustav Leijon är dock skadad och lär inte spela något i år.

William Eskelinen (1996) har kontrakt till och med år 2023.
Gustav Leijon (2001) har kontrakt till och med år 2023.
Daniel Strindholm har ett flerårigt kontrakt (?).

ÖSK: Daniel Strindholm skriver på för ÖSK
NA: Officiellt: ÖSK värvar landslagstalang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.