Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK byter målvakt.

I dagarna har det blivit klart att ÖSK kommer att genomföra ett byte på andremålvaktspositionen. Den moldaviske målvakten Radu Mîțu kom in på ett kort kontrakt efter det att Gustav Leijon drabbats av en knäskada. För några veckor sedan lät det som om Mîțu gärna fortsatt i ÖSK trots att hans väg till matchspel i Superettan såg stängd ut. Men det var ju ett jobb med en fast lön etc.

Ny blir det som sagt ingen fortsättning hos ÖSK. Mîțu meddelade själv detta via sociala medier för någon dag sedan och ÖSK har bekräftat att kontraktet avslutats utan någon förlängning. Oklart om vem som tog initiativet till detta, men det mesta pekar väl mot att det var ÖSK som inte ville förlänga. De har nämligen redan en ny målvakt mer eller mindre klar. Något som de rimligen måste ha jobbat på ett tag och då fanns det väl inte längre något intresse av att fortsätta med Mîțu.

NA: Målvakten lämnar ÖSK
ÖSK: Radu Mîțu lämnar ÖSK Fotboll


ÖSKs nya målvakt blir av allt att döma Daniel Strindholm, som hittills tillhört Malaga. Strindholm, som senare i år fyller 21, har en lite ovanlig bakgrund eftersom han av allt att döma aldrig spelat för någon svensk klubb. Familjen flyttade till Spanien då Strindholm fortfarande var ett barn så hela hans hittillsvarande karriär har varit hos spanska klubb och främst då i Malagas akademiverksamhet.

Helt utan kontakt med svensk fotboll har han dock inte varit eftersom han förekommit i några svenska landslagstrupper i åldersklasserna P17, P18 och P19. Dessutom har han varit kallad till U21-landslaget vid några tillfällen – dock utan att få speltid.

Övergången till ÖSK är ännu inte helt klar. Det verkar dock mest av allt handla om formaliteter och ÖSK verkar vara så pass säkra på saken att man idag lät honom vara med på träningen.
NA: Målvakten nära övergång till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.