Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK kallar till extra bolagsstämma

ÖSK Elitfotboll AB kallar sina aktieägare till en extra bolagsstämma den 1 september. De ärenden som kommer att avhandlas på stämman är följande:

1. Beslut om nyemission.
ÖSK har för avsikt att erbjuda aktieägarna i Örebro Spelarinvest möjligheten att sälja sina aktier i Spelarinvest till ÖSK. Erbjudandet är utformat på ett sådant sätt att aktieägarna återfår det ursprungligen satsade kapitalet. ÖSKs förhoppning är sedan att det återvunna kapitalet skall investeras i ÖSK Elitfotboll genom en nyemission. Denna kommer att genomföras på samma villkor som den emission som genomfördes tidigare i år – varje ny aktie kommer alltså att emitteras till en kurs av 250 kronor.

2. Ändring av bolagskategori.
ÖSK Elitfotboll AB avser att ombilda företaget från ett privat till ett publikt företag. Detta innebär bland annat att en större krets kan erbjudas deltagande i framtida nyemissioner. Det innebär väl även att företagets information till aktieägare (och därigenom även till allmänheten) formaliseras och stramas upp.

3. Ändringar i bolagsordningen.
ÖSK Elitfotbolls föreslagna framtida status som publikt aktiebolag kommer att kräva vissa förändringar i företagets bolagsordning.

Bolagsstämman kommer att avhållas torsdagen den 1 september kl 16:30 i ÖSK-Puben, Behrn Arenas norra läktare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.