Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Föreningsstämman godkände nyemission

Vid dagens extrainkallade föreningsstämma beslutades att uppdra åt VD och styrelse i Örebro SK FK att gå vidare med arbetet på att genomföra en nyemission i ÖSK Elitfotboll AB.

Några specifika detaljer kring hur man tänkt sig emissionen och dess villkor redovisades dock inte med undantag av att det nämndes, att den inte bara kommer att vända sig till aktieägarna i Örebro Spelarinvest AB utan även till andra personer och företag som kan vara intresserade.

Man får väl närmast se beslutet som ett klartecken till Spelarinvests stämma, som kommer att avhållas nästa onsdag, att man från ÖSK Elitfotbolls sida är beredda och villiga att suga upp de pengar som Spelarinvest avser att lämna tillbaka till sina aktieägare.

En av de knäckfrågor som man ännu inte har något svar på är hur man skall värdera ÖSK Elitfotboll. En kritisk fråga när man skall bestämma värdet på de aktier som skall emitteras (och därmed även graden av utspädning av de nuvarande ägarnas kapital).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.