Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sköldmark om förlängningar

NAs pappersedition har talat med Magnus Sköldmark angående läget för de spelare som har utgående kontrakt detta år. Klart är ju redan att klubben förlängt med Marcus Pode medan Samuel Wowoah spelat färdigt – i alla fall i ÖSKs svartvita dress.

Marcus Pode.
Det kommer lite underliga signaler angående Podes förlängning. I samband med att Pode kom till ÖSK i somras skrevs det att det fanns en option på förlängning.
– Det stämmer. Vi lånar honom året ut. Det finns en option mellan oss och spelaren, mer än så vill jag inte gå in på det, sade Sköldmark  till Expressen i samband med lånet.

När man nu tar del av informationen kring förlängningen får man intrycket av att Pode automatiskt blivit ÖSKare i och med att ÖSK gått upp i allsvenskan. Men så kan det väl gärna inte förhålla sig, tycker Bloggen. Det är ju en skrivning som varken var bra för Pode (om han hade lyckats väldigt bra) eller för ÖSK (om han hade misslyckats). Pode, som mer eller mindre hade droppats av Mjällby kan väl inte gärna haft en så stark förhandlingsposition att han fått igenom ett sådant villkor.

Bloggen tror därför, att den option som ÖSK hade att förlänga avtalet var villkorat av att ÖSK gick upp i allsvenskan. Utan avancemang skulle optionen i så fall inte ha varit värt någonting, eftersom Pode inte ville binda upp sig för fortsatt spel i Superettan.

Kontaktsförlängningen med Pode ser hur som helst lite ”skum” ut med tanke på hur pass lite han spelat för ÖSK under hösten.

Magnus Wikström.
Kontraktet med Wikström har gått ut och ÖSK ser gärna en förlängning.
– Vi ser gärna att han fortsätter hos oss. Vi har påbörjat en diskussion där vi har uttryckt det till honom, säger Sköldmark.

Eftersom Wikström själv väl indikerat att han nog gärna fortsätter ett år till verkar det sannolikt att det blir fortsatt spel för ÖSK.

Daniel Gustavsson.
Det verkar helt klart att ÖSK gärna vill behålla Gustavsson. Det finns en köpoption, men ÖSK hävdar ändå att bollen ligger hos AIK.
– I utgångsläget så känner vi att Daniel har gjort det bra hos oss och passar in för framtiden. Men där är det en dialog med AIK.

Men kära Sköldmark, tänker Bloggen. Finns det en option eller gör det inte det? Med en option vore ju saken redan klar så när som beträffande de personliga villkoren. Bloggen får intrycket, att ÖSK försöker att få loss Gustavsson till ett lägre pris än vad som förutses i köpoptionen. Sköldmark lär ju kunna vara väldigt tuff i förhandlingarna och han vet givetvis att AIK egentligen inte vill ha tillbaka spelaren. Det är dessutom möjligt att Alhassan Kamara skulle kunna vara en del i en eventuell paketaffär med AIK. Annrs förstår jag inte vad det finns att snacka om.

William Kvist.
Även i fallet William Kvist finns det en option att köpa loss spelaren. I det här fallet från IFK Hässleholm. Av tongångarna från ÖSKs sida verkar det dock som om man inte är så sugna på att ta in spelaren i truppen  för gott.
– Där kommer vi att fatta beslut längre fram. Nu när vi tar klivet upp tittar vi på att ha en så hög nivå som möjligt i spetsgruppen, säger Sköldmark.

Lite förbryllande är det väl att Sköldmark indikerar att Kvist kanske inte platsar i spetsgruppen, trots att han efter inlåningen tillhörde A-truppen.  Det är lite så man undrar om de spelare som tillhört spetstruppen i år kanske inte heller anses tillräckligt bra.

Ludwig Bergström.
För Bergströms del verkar det som om det bara blir/blev ett år med ÖSK.
– I utgångsläget finns han inte med i våra planer för 2014. Vi har sagt att om han hittar en ny klubb så skall han hoppa på det.

Klarare än så kan det väl egentligen inte sägas.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.