Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Extra årsstämma för Spelarinvest

Örebro Spelarinvest AB kallar till en extra årsstämma den 18 september.  Denna extra årsstämma skall ta beslut om bolagets framtid. Det finns i dagsläget två förslag:

–  Jan Folke föreslår en frivillig likvidation av bolaget
–  Spelarinvests styrelse (antar jag) kommer att presentera ett nytt samarbetsförslag mellan ÖSK Elitfotboll AB och ÖSK Fotboll. Förslaget bygger på en ägarmässig och organisatorisk separering av ÖSK Elitfotboll AB och Örebro Spelarinvest AB.

Detaljerna avseende  hur separationen (förslag 2) skall genomföras är dock inte klara än. Förhandlingar om detta pågår fortfarande. Oklart vilka som förhandlar. Kan möjligen vara Elitfotboll/Örebro SK FK samt Spelarinvest, men kan även vara styrelse/större aktieägare inom Spelarinvest med varandra. Eller bådadera. Ett besked om hur förslaget är utformat skall lämnas i tid före årsstämman, står det i kallelsen.

Det här ser ut att bli något av en ”ödesfråga” för ÖSK. Ja, inte ödesfråga, men väldigt viktig. Om Spelarinvest likvideras enligt Folkes förslag kommer med största sannolikhet de pengar som i dagsläget finns i Spelarinvest inte att kunna komma ÖSK tillgodo. I stället lämnas de tillbaka till de enskilda aktieägarna i bolaget. Vid det senaste årsskiftet uppgick Spelarinvests tillgångar till ca. 13,5 mkr. Nästan hela det beloppet utgjordes av banktillgodohavanden (11,4 mkr). Andra tillgångar var aktieinnehaven i Örebro Elitfotboll resp. Örebroläktaren. Sedan dess har nog ingenting av betydelse för bolaget inträffat eftersom man inte gör några spelaraffärer för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.