Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK i Saldo

För någon månad sedan publicerade Nerikes Allehanda en affärsbilaga till sin papperstidning. Bilagan, som går under namnet Saldo, innehöll bland annat en artikel om ett av Örebros framgångsrikaste företag under senare år – alltså om ÖSK. Artikeln, som är klart läsvärd, innehåller en hel del fakta om var klubben och bolaget står i dagsläget och den ger en historisk tillbakablick på det politiska spelet, då ÖSK räddades från konkurs. Stöd för rekonstuktionen kom från socialdemokrater, folkpartister, centern och kristdemokraterna i Örebro Kommunfullmäktige. Mot räddningspaketet röstade moderater, miljöpartister och vänstern.

Om jag kommer ihåg rätt så var det främst sossarnas Mats Sjöström och folkpartiets Henrik Werme som drev på för att rädda klubben, medan moderaternas ledande namn Inger Sjöström-Westerling ledde motståndarsidan. Lyckligtvis segrade den rätta sidan – ett beslut som kommunen säkert inte haft någon anledning att ångra. Visserligen verkar det belopp på drygt 4 miljoner, som gjordes om till ett så kallat efterställt lån ha frusit inne, men de skatteintäkter från bolaget som kommunen hämtat hem sedan dess kompenserar säkert mer än väl för detta. Dessutom betyder det ju väldigt mycket för en stad som Örebro att ha ett framgångsrikt fotbollslag i Allsvenskan – både internt inom kommunen och externt gentemot resten av Sverige.

I artikeln står det dessutom en del om allt det ideella arbete som varit och är en förutsättning för klubbens framgångar.

Jag har bett NA om tillåtelse att få publicera deras artikel och de har vänligen tillåtit detta och dessutom tillhandahållit en pdf-fil med den aktuella artikeln. Denna finns att hämta på nedanstående länk.

NA (saldo): Målinriktad verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.