Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sliten trupp inför Seinäjoki

ÖSK inleder idag ett fyradagars matchläger i finska Seinäjoki och kommer att spela tre matcher på fyra dagar. Den pappersbaserade utgåvan av vår lokaltidning rapporterar om en rätt sliten trupp redan innan matcherna har spelats. Man kan ju fråga sig hur det kommer att se ut på söndag.

Fyra spelare åker överhuvudtaget inte med till Finland. Att Simon Nurme är en av dem kommer inte som någon större överraskning – han har ju sitt brutna ben (i foten) att läka. Egentligen är det inte heller någon större överraskning att duon Simon Leonidsson och Johannes Skoglund blir kvar i Örebro – deras status brukar ju tyvärr oftare vara ”under rehabilitering” än spelduglig. Rehabiliterar gör även William Atashkadeh som ännu inte blivit kvitt sitt ljumskproblem. Det är väl speciellt Williams problem som oroar – han behövs som ett alternativ i anfallet. Givetvis är det inte heller bra med Simons och Johannes återkommande skador, men på de positioner de spelar så finns det i alla fall en hel del alternativ och de har hur som helst inte varit med bland de främsta utmanarna om speltid ens då de tillfälligtvis varit friska och oskadade.

Bland de spelare som reser med till Finland så finns det dessutom en del frågetecken. Andreas Haddad dras fortfarande med problem. Tidigare har det varit ljumskarna, men nu skriver tidningen om känningar i baksidan av ett lår. Han lär få speltid, men säkert inte speciellt mycket. Vilket verkar tyda på att det ånyo blir Robin Staaf som får ta det anfallsmässiga huvudansvaret. Ett utmärkt tillfälle för Robin att visa upp sig. Några mål från hans sida skulle göra en hel del för att föra in honom i kampen om en plats i årets startelvor. Problemet är bara att även han kan se tillbaka på en lång period av mer eller mindre väldefinierade muskelskador under sin tid i ÖSK. Med en hård matchning blir risken stor att han hamnar på ruta ett igen.

Magnus Kihlberg reser även han med trots att han på nytt känner av sin problematiska fot. Men för hans del är det ju något som han lidit av under flera säsonger och det verkar inte ha påverkat honom alltför mycket – utöver att han inte har kunnat gå på skott speciellt ofta. Nordin Gerzic har börjat träna igen, men om han ens är frisk efter sin långvariga infektionsproblem så lär han inte vara i speciellt bra matchform. Slutligen har Marcus Astvald haft en magproblem och drabbats av kräkningar.

En viss förstärkning får truppen på plats i  och med att Michael Almebäck och Denis Abdulahi i kväll ansluter till truppen efter att ha slutfört sina respektive landslagsuppdrag. Med på resan från Örebro är dessutom talangtruppens mittback Pontus Jakobsson. Oskar Johansson lär göra framsteg i sin rehabilitering, men han har inte spelat några matcher alls än efter sin korsbandsskada och får även han stanna hemma.

Rapporteringen från Finland blir bra. NA har sänt ett reportageteam med sportchef och videoreporter till platsen och matcherna kommer ju även att direktsändas över nätet.

Matcherna spelas i en inomhushall, vilket nog känns ovanligt bra med tanke på hur de lokala väderleksutsikterna ser ut:


Tillägg: Nu finns artikeln även i digitalt format.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.