Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Före-dettingar i österled

100406. Slutet gott – allting gott?
Fotbollskanalen.se har gjort en avräkning och redovisar hur det till sist gick för spelarna på Turkietlägret. Plus i kanten för siten, som gjorde sig omaket att samla ihop informationen om ett antal inte alltför imponerande fotbollsöden.

Fotbollskanalen.se: Så gick det för Turkiet All Stars
Fotbollskanalen.se: Näfver: ”Inte Barcelona som tittade kanske”
Fotbollskanalen.se: Barsom: ”Åker man ned för kontrakt blir man nog besviken”

100125. Turkiskt bud till Barsom.
Fotbollskanalen, som verkar ha bra kontakter på de utdömdas träningsläger (eller om det är tvärtom) rapporterar idag, att man från lägerledningens sida är väldigt nöjda med resultatet så här långt. Emra Tahirovic skall som bekant lånas ut till MVV Maastricht och dessutom kommer de turkiska andra- och tredjeligorna att få tillökning i form av Anatoli Ponomarev (Orduspor, div 2) och Adem Kücükgöl (Fethiyespor, div 3). Dessutom har Mattias Bulun redan klarat av att hoppa av ett kontrakt med Orduspor på grund av familjeskäl (eller kanske snarare -gräl).

Hur som helst – även andra spelare är nära ett kontraktsskrivande. Närmast verkar Abgar Barsom att vara, som enligt uppgift har flera olika anbud att välja bland. Bland annat från ett annat turkiskt andraligslag. Jag kan förstå att Barsom tvekar. Det var nog inte så här han hade tänkt sig återkomsten från Norge. Säkert bättre än Cypern där han vistades i exil förra gången, men inte med mycket.

Fotbollskanalen: Turkietlägret ”väldigt lyckat”
NA: Stort intresse för hemkommen Barsom

100122. Ryskt intresse för Barsom.
Fotbollskanalen rapporterar från det turkiska fotbollslägret, att truppen är på väg att tunnas ut. Fem spelare är skadade och Anatoli Ponomarev har fått kontrakt med en turkisk andraligsklubb. Även på matchsidan rapporteras det om framgånger – senast genom ett mållöst men oavgjort resultat mot ett lag från den rumänska andraligan. Jag antar att det vattnas i munnen hos tillresta sportchefer och talangscouter. Abgar Barsom uppges ha fått erbjudanden från en turkisk klubb samt från ryska lag.

Fotbollskanalen: Turkietresenärerna har ögonen på sig: Ryskt intresse för ”Poppen”

100117. Stort intresse för de utdömdas legion.
Fotbollskanalen skriver att intresset för semesterarrangemanget i Antalya är överraskande stort. Agenter och annat löst folk ringer stup i kvarten – så ofta att man från arrangörshåll tvingats dra ett streck. Tyvärr så verkar det som om så gott som alla propåer syftar till att fixa en gratissemester åt någon arbetslös fotbollsarbetare. Även om de flesta av deltagarna på lägret tveklöst står till fotbollsmarknadens förfogande tycks det ha varit tunt med jobberbjudanden. Arrangör Cetinkaya kommenterar dock förnöjt att tre av spelarna bjudits in till provträning i Rumänien. För övrigt har laget även spelat en fotbollsmatch. Det blev förlust mot ett gäng från Kazakstan med 3-1. Vilket får mig att undra vilka krav man ställer på fotbollsspelare i Rumänien.

100110. ÖSK skickar Bassombeng till Turkiet.
ÖSK skriver på sin websida som andranyhet i en notis om Porokaras israelresa, att ÖSK och Eric Bassombeng är överens om att det bästa nog är att man försöker hitta en ny klubb åt honom. Därför åker han nu till Turkiet för att förena sig med den de utdömdas legion, som ju samlats i Antalya för att i alla fall kunna glädja sig över lite sol och värme i klubblöshetens ödslighet.

Att skicka Eric till Turkiet för att visa upp sig är nog inte en så dum idé bortsett från språksvårigheterna. Turkiska klubbar brukar vara pigga på att ta in utländska spelare och Eric har onekligen i sina bästa stunder de kvaliteter som behövs för att imponera på spelarsugna sportdirektörer.

100108.
hd.se: En bra Cetinkaya-idé eller inte?

100108.
De fördömdas (eller skall det möjligen vara de utdömdas) fotbollsresa till Turkiet fortsättar att fungera som inspiration för diverse artiklar.  Hos tre hörnor straff tycks man tycka ungefär som jag, alltså att det är en dödsdömd idé. Från Spelarföreningens sida låter det något mera positivt. Men där är man väl av fotbollsideologiska skäl tvingade att greppa allt som ser ut som ett halmstrå.

100107.
att döma av John Alvbåges senaste blogginlägg, så tycker John att Turkiet-resan är en bra idé. Jag är inte alls lika säker på att det förhåller sig på det viset. I självaste verket är det ju så, att de här spelarna inte lyckats skaffa sig kontrakt på vanliga vägar. Det finns med andra ord ingen som vill ha dem – i alla fall inte i Sverige. De flesta har väl inte ens varit iväg och provtränat någonstans.

Tanken att någon utländsk förening skulle ge någon ett kontrakt efter en jippo-betonad match ter sig närmast absurd. Den svenska ligan (där de alltså inte platsar) har inte någon speciellt hög status. När utländska klubbar tar in svenska spelare väljer man bland klubbarnas toppspelare – inte bland de spelare som ratats och blivit över.

100106.
Vem vet – det här kanske blir en humörhöjare under en händelselös Silly Season i Örebro med omnejd. Jag fattar dock fortfarande inte varför Barsom vill blanda in sig i det här jippoarrangemanget.

Aftonbladet: SÄLJSKAPSRESAN

100105.
Ibland gör faktiskt namnet Silly Season skäl för sig. Idag skriver Fotbollskanalen, att ett gäng arbets- och i de flesta fall kontraktslösa fotbollsspelare har åkt till Turkiet för att på plats kunna visa upp sig och sitt kunnande. Oklart dock för vem.

Fotbollskanalen: Vasquez, Barsom, Näfver – här är ALLA svenskar som bildar all star-lag i Turkiet

Hur någon mer än arrangören Hasan Cetinkaya kan ställa upp på en så stollig idé är en gåta. Cetinkaya tjänar nog några kronor på arrangemanget så för honom är det kanske ok. Men övriga deltagare ser mer eller mindre ut som ett gäng idioter om det är kontrakt med en ny klubb som de söker. Några matcher för den löst sammanrafsade gruppen lär det knappast bli med tanke på att man inte ens kan fylla alla positioner. Man har inte heller lyckats engagera någon som kan sköta träning/matchning. De flesta av deltagarna har av allt att döma inte lyckats övertyga presumtiva allsvenska arbetagivare att ta sig an deras sak, trots att de kommer utan några kontraktuella bindningar eller kan förmodas bli släppta vederlagsfritt av sina föreningar. En av de få kvalitetsspelarna med på resan är fd. AIK-backen Markus Jonsson, som dock inte tänker delta i något eventuellt matchspel.

Deltagare med ÖSK-bakgrund som är Abgar Barsom, Kristoffer Näfver och Emra Tahirovic. Dessutom påstås den som vanligt borttappade Eric Bassombeng vara intresserad av att ansluta.

Resan kan nog ses som ett uttryck för hur svårt det är för spelare utan kontrakt att hitta någon som är villig att erbjuda ett nytt på motsvarande nivå. Intressant är det att hitta Abgar Barsoms namn bland de förhoppningsfulla. Hans strategi att avvakta i Örebro tills någon klubb, som verkligen vill ha honom (och betala vad han anser sig vara värd) hör av sig,  verkar inte ha fungerat så bra. Genom att åka med till Turkiet har han nu fått stämpeln ”Desperat” påstämplad sitt CV, vilket inte lär gynna framtida förhandlingar.

1 kommentar – kommentera

thomas

Hehehe man ser att det är många som är avundsjuka hahahahahahahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.