Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Forsell har inte hört något

Petteri Forsell har trots sina landslagsmeriter knappt fått någon speltid.


NA:s Henrik Brändh fortsätter att beta av statusen för de spelare som har utgående kontrakt. Han gör ett rätt bra jobb, tycker jag.

Halvårsvärvningen av Petteri Forsell från i somras ser från utsidan helt obegriplig ut. Forsell har fått väldigt lite speltid. ÖSK har rätt ofta bytt in honom mot slutet av matcherna, men vad kan man egentligen uträtta på fem minuter?

Man kan ju tycka att ÖSK borde ha haft någon tanke när man tog in Forsell. Möjligen är det så att den tanken följde med när Axén lämnade klubben. Axel Kjäll verkar hur som helst inte helt övertygad om att Forsell skall ha en plats i ÖSK.

Axel Kjäll säger till tidningen:
– Han har kommit hit och kört på stenhårt varje dag på träning. Det är en härlig person och en härlig spelare som fått visa lite för lite, men i konkurrenssituationen har han inte räckt till.

Inte tillräckligt bra alltså, enligt Kjälls sätt att se saken. Han är väl lite för lik Nordin Gerzic i sin spelstil. Med Gerzic och Besara på planen samtidigt behöver man inte en tredje bollfördelare på planen.

Från ÖSKs sida har man varit påtagligt tyst om en eventuell förlängning. Helt naturligt eftersom man inte lyckats hitta en plats han kan spela på i de laguppställningar man haft under hösten.

– Jag har ingen aning. Vi har inte pratat om det. Så jag vet faktiskt inte, säger han till tidningen då han kommenterar sin kontraktsstatus.

Bakom NA:s betalvägg: ÖSK-förvärvet handplockades av Alexander Axén i somras – fick spela 45 minuter

Silly Summer 2017: Forsell klar för resten av året

Petteri Forsell med några av den kommande höstens lagkamrater.


Det gick snabbt att få alla papper klara. ÖSK meddelar nu att man kommit överens med Petteri Forsell om att denna skall spela för klubben under resten av den här säsongen. Vem som ville ha ett så kort avtal framgår inte. Ej heller om det finns någon option för en eventuell förlängning.

Med Forsell får ÖSK en spelare som står på gränsen till det finska landslaget. Han har representerat sitt land vid sju tillfällen. ÖSK skriver att man i första hand ser honom som en kantspelare, vilket verkar lite märkligt med tanke på att det redan finns ett knippe spelare som kan ta det jobbet. Men det kan ju vara så att någon av dem är på väg bort och att Forsell tas in som en ersättare.

ÖSK: Petteri Forsell klar för säsongen ut
NA: Landslagsmeriterad mittfältare till ÖSK

Silly Summer 2017: Forsell, trots allt?

Petteri Forsell bekantar sig med Behrn Arena.


Från den andra sidan Bottenviken sägs det nu, att Petteri Forsell accepterat ÖSKs kontraktsförslag. NA har kollat saken med Magnus Sköldmark, som varken vill bekräfta eller egentligen förneka saken rakt av. Sköldmark vet ju sedan gammalt, att innan något är skrivet så kan allt hända. Men nog verkar en övergång vara på gång. Nu gäller det bara att få allt klart till i morgon kväll. Den 11 augusti är nämligen den sista dagen sommarens spelarövergångar kan registreras i det här transferfönstret.

Det verkar väl ha varit så, att Forsell som ”försvann” efter att ha tränat några dagar med ÖSK fallit till föga och accepterat det bud han fått. Alternativt att ÖSK hittat de pengar som behövdes för att kunna erbjuda något tillräckligt intressant. Jag tror i och för sig på det första alternativet. Forsell kan ju ha haft andra krokar ute också som han ville jämföra med.

Nu får vi hoppas att allt hinner ordna sig innan fönstret stängs.

Forsells statistik från Transfermarkt.com

Man kan väl inte säga annat än att han är en utpräglad poängspelare – knubbigheten till trots.

NA: Uppgifter: ÖSK värvar finsk mittfältare – Petteri Forsell klar för klubben
Fotbollskanalen: Uppgifter: Örebro SK värvar Petteri Forsell
Ilta-Sanonmat: Petteri Forsell siirtyy Ruotsin Allsvenskanin Örebroon
YLE: IS: Forsell flyttar till Örebro SK
Transfermarkt: Profil för Petteri Forsell.