Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örgryte till Superettan mm

William Atashkadeh - skadefri skyttekung till slut.

William Atashkadeh – skadefri skyttekung till slut.


Örgryte IS med flera spelare med ÖSK-anknytning i truppen lyckades igår med bedriften, att i kvalspelet ta över Mjällbys plats i Superettan. I truppen det här året återfanns fyra stycken spelare med kortare eller längre anknytning till ÖSK.

William Atashkadeh som tillbringade en fyraårig rehabiliteringsperiod i Örebro med sporadiska inhopp i A- eller U21-lagen har på det hela taget varit skadefri och med sina 20 mål i väldigt hög grad bidragit till uppflyttningen. I de två kvalmatcherna blev det dock inga mål för Atashkadeh, men det fixade sig ändå om än knappt.

Statistik Atashkadeh

Niklas Klingberg flyttade från Degerfors till Örgryte inför den här säsongen och har väl inte fått riktigt så mycket speltid som han hoppats på. Jag har för mig att han haft skadeproblem också. Han står noterad för fyra mål.

Robin Ingvarsson, omskolad till ytterback, var förra året mer eller mindre given i försvaret. Efter det att Örgryte tog in Björn Anklev har Robin i år fått nöja sig med att finnas till hands för inbyten etc.

Stellan Carlsson kom till Örgryte förra året från BK Forward som etablerad div 1-målskytt. Han slog väl aldrig igenom på allvar och noterades liksom Robin för 6 mål under säsongen. I år har det inte blivit speciellt mycket speltid för hans del nedflyttad till positionen som tredjeanfallare i och med Atashkadehs framgångar. Stellan har nu beslutat sig för att lämna Örgryte där han väl inte såg någon framtid.

I marginalen noterar Bloggen även att Falkenbergs FF, med ÖSKs föredetting Stefan Rodevåg som målgörare (6 stycken) och framför allt kulturbärare, klarade sig kvar i allsvenskan genom att i den avgörande kvalmatchen besegra kvalserien göra ett bortamål mer än uppstickarna från IK Sirius. Matchen i Uppsala slutade 2-2 och i Falkenberg blev det 1-1.

ststistik rodevåg

2 kommentarer – kommentera

Bertil Carlsson

Om man vill vara petig så besegrade inte Falkenberg Sirius.
Der blev oavgjort i båda matcherna men Falkenberg gjorde fler mål på bortaplan och klarade sig därmed kvar i allsvenskan.
Snacka om små marginaler!

Ficedula hypoleuca

Ja, det stämmer givetvis. Jag har ändrat lite i texten för att klargöra detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.