Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Santiago Bedoya hoppas på Vancouver

Alejandro Bedoyas yngre bror Santiago provtränade med ÖSK i somras. Sedan dess har det varit tyst om Santiago från ÖSKs sida, vilket väl får tydas som, att man inte tyckte att han var tillräckligt bra för en plats i ÖSKs spelartrupp. I stället hoppas nu Santiago på att kunna ta en plats i nystartade Vancouver Whitecap’s trupp. En av allt att döma rätt tuff uppgift eftersom han var lagets sista val i spelardraften.

Vancouvertidningen The Province har en artikel på nätet om Santiago och hans situation och givetvis görs en del referenser även till Alejandro. Lite överraskande nämner man, att Ale hade problem med att komma igång med sin fotbollskarriär, när han gjort klart High School. Utvecklingen av unga fotbollsspelare i USA sker genom utbildningssystemet och inte via klubbfotbollen som här i Sverige. Alejandro hade uppenbarligen en hel del problem med att få ett stipendium, som öppnade vägen för fotboll på college-nivå.

The Province: Santiago Bedoya harbours big dreams

Santiago Bedoyas provträning avklarad

100816.
Den amerikanska internetsiten Yanks Abroad har intervjuat Santiago Bedoya efter hans provträning med ÖSK.

100806.
Santiago Bedoyas provträning med ÖSK har nu avslutats. ÖSKs Johannes Avenbrand har frågat Santiago, vilka intryck hans 10 dagar  givit honom. Väldigt positiva av allt att döma.

100724.
Yanks abroad: Santiago Bedoya begins Orebro trial
Storebror Alejandro twittrar, att far och bror har anlänt till Sverige för ett tvåveckors örebrobesök.


En Bedoya till?

200305.
NA skriver, att Alejandro Bedoyas två år yngre bror Santiago kommer till Örebro för provspel och -träning under VM-uppehållet. Santiago spelar företrädesvis på vänsterkanten och oftast som vänsterback.

NA: Lillebror Bedoya på väg till ÖSK
Northeastern University: #16 Santiago Bedoya
200309.
Nättidningen Yanks abroad är som vanligt på hugget och har redan nu fått upp en artikel om Bedoya d.y.

Yanks abroad: YOUNGER BEDOYA TO TRIAL WITH OREBRO

Intressant att Alejandro uppenbarligen inte alls var inblandad i provspelet och att den person som rekommenderade Santiago inte hade koll på att Alejandro spelar i Örebro. Men det hela gick väl genom en eller flera agenter, som gjorde den kopplingen. Annars vore nog sannolikheten att Santiago skulle komma till Örebro av alla klubbar väldigt liten. Killen verkar hur som helst väldigt sugen på att ta steget över Atlanten.