Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Santiago Bedoya hoppas på Vancouver

Alejandro Bedoyas yngre bror Santiago provtränade med ÖSK i somras. Sedan dess har det varit tyst om Santiago från ÖSKs sida, vilket väl får tydas som, att man inte tyckte att han var tillräckligt bra för en plats i ÖSKs spelartrupp. I stället hoppas nu Santiago på att kunna ta en plats i nystartade Vancouver Whitecap’s trupp. En av allt att döma rätt tuff uppgift eftersom han var lagets sista val i spelardraften.

Vancouvertidningen The Province har en artikel på nätet om Santiago och hans situation och givetvis görs en del referenser även till Alejandro. Lite överraskande nämner man, att Ale hade problem med att komma igång med sin fotbollskarriär, när han gjort klart High School. Utvecklingen av unga fotbollsspelare i USA sker genom utbildningssystemet och inte via klubbfotbollen som här i Sverige. Alejandro hade uppenbarligen en hel del problem med att få ett stipendium, som öppnade vägen för fotboll på college-nivå.

The Province: Santiago Bedoya harbours big dreams

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.