Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Med Kubanerna till Göteborgsmatchen

110328. Nu sätter vi in buss nummer 5!

110324.
Fortsatt högt intresse, fjärde bussen sätts nu in

110321
. Anmälningarna rasar in, två bussar fyllda nu!

110311.Endast 12 platser kvar i Pub-bussen!

110303. Familjebuss till Göteborg

Kubanernas resegrupp breddar sortimentet och kan nu även erbjuda en familjebuss för en lugn och behaglig bussresa till årets premiärmatch för ÖSK i allsvenskan (måndagen den 4 april kl. 19:00).

Ny styrelse hos Kubanerna

Kubanerna har nyligen haft sitt årsmöte och valt ny styrelse. Som vanligt är det en del nya namn som dyker upp i laguppsättningen. Så här ställer man upp år 2011:

Ordförande
Tobias Andersson

Kassör
Anders Östling

Sekreterare
Elle Karlsson

Ledamöter
Fredrik Åkerlund
Andreas Rasberg
Joacim Hjortsberg
Andreas Svensson
Mattias Jacobson
Alexandra Sundell
Filip Karlsson
Daniel Arvidsson

Kubanerna

Kubanerna till Göteborg

ÖSKs officiella supporterförening ligger långt framme i sin säsongsplanering och har redan börjat förberedelserna till ÖSKs årspremiär i Göteborg. För 200:- (kubaner) alternativt 250:- (vanligt folk) skjutsar man intresserade örebroare fram och tillbaka till Västkusten. Mer information om resan finns på deras hemsida.

Bli Kuban och se Kalmarmatchen för 50 kronor

Det är Kubanerna som skapar stämning på Behrn Arena och de vill väldigt gärna bli fler.

ÖSKs supporterförening Kubanerna kommer med ett oslagbart erbjudande dagen före matchen mot Kalmar FF. För endast 50 kronor kan man både bli medlem i föreningen för resten av år 2010, samt få en ståplatsbiljett till matchen. Lägger man upp 200 kronor utsträcks medlemskapet även till år 2011 och man får utöver kalmarbiljetten även en till nästa hemmamatch som spelas mot Brommapojkarna den 25 oktober.

En biljett via biljettluckan kostar 120 kronor för vuxna och 70 kronor för ungdomar mellan 12 och 17 år. Så det är väl bara att slå till för de som brukar stå på ståplats och inte redan är medlemmar i Kubanerna.

Alvbåge om inmarschlåten

John Alvbåge har nu avfyrat sin första salva i inmarschkriget. Något förvånande konstaterar jag, att spelarna inte hör vad som spelas då de står i spelargången. So what?

Igår så spelades Millencolins Örebro innan spelarna gick in på planen, utan något musikaliskt arrangemang alls. Det var tydligen så att tystnad var påbjuden. När matchen pågått några minuter stämde Kubanerna upp Jag vill se Örebro. Med ett förvånansvärt bra resultat. Kubankören verkar nästan ha blivit verklighet. Ja, det fattades väl en del i sången, men de hördes i alla fall bra ända ner till mitten av Södra. Det verkar nästan som om det hörs bättre när det inte är något supportljud i högtalarsystemet. Det överröstar förmodligen Kubanernas insats.

Alvbågebloggen: En lång historia om musiken på Behrns

Blohm gillar inte Havva

När ÖSK, ivrigt påhejade av Kubanerna, bestämde sig för att använda Havvas ”Jag vill se Örebro” som inmarschlåt för årets allsvenska möten, delades hemmapubliken upp i tre läger. Det gör i och för sig alla inmarschlåtar eftersom någon minsta gemensam musikalisk nämnare inte existerar – varken i fotbollssammanhang eller i verkliga livet.

Två av de tre lägren engagerade sig genom att förklara sig vara för resp. emot sången. Den tredje och förmodligen största bryr sig inte – de kommer ju för att se på fotboll och hemmapoäng och inte för att recensera den musikaliska inramningen. Dessutom är högtalarsystemet på Vallen inte av någon bättre klass, så på sätt och vis spelar det inte så stor roll vad man spelar när spelarna kommer in.

Om kubanerna hade hoppats, att Havvas mer sångvänliga ”låt” efter några matcher skulle slå rot i örebropublikens medvetanden, så har de förhoppningarna grusats. Ingen sjunger med – precis som man aldrig har gjort. Och så länge ingen sjunger så spelar det ingen större roll vad man spelar i samband med inmarschen.

Pelle Blohm (NA): ÖSK:s Havva-låt rena mardrömmen

För egen del tillhör jag den tredje grupperingen. Men eftersom ändå ingen verkar att sångledes dela Havvas längtan till Örebro, så föredrar jag nog trots allt Millencolins Örebro-låt. Om Kubanerna kan få fart på sjungandet (Kubankören?) så är jag dock villig att ompröva mina preferenser.