Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

GFÖ-podden intervjuar Järdler

I det senaste avsnittet av Gamla Fina Örebros (GFÖ) podd intervjuar Erik Wärlegård ÖSKs huvudtränare Christian Järdler.

Intervjun är väl värd att lyssna på och bland annat beskriver Järdler hur han vill förändra ÖSKs spel inför 2023 där högre intensitet och press lär bli ledord och i kombination med den rätt omfattande föryngring som pågår i A-truppen blir det tydligt att ÖSK 2023 kommer vara något helt annat jämfört med de senaste säsongernas sätt att spela på.

Ju mer bloggen lyssnar till Järdlers resonemang i såväl denna intervju som andra ökar intresset och nyfikenheten på vad den här kommande säsongen (och framtiden därefter) kommer att ge oss.

För det känns verkligen som att det är en nystart på gång. Ny ordförande, ny VD, ny (nåja) huvudtränare, delvis förändrat tränarteam men framförallt något som liknar en helt annan kravbild på träning och förändrad spelidé så är upplevelsen att ÖSK går med en betydligt ljusare – eller åtminstone väldigt olik – framtid till mötes jämfört med de senaste årens kräftgång.

Nu ska det bara spelas om saken också.

GFÖ: GFÖ-podden #49: Christian Järdler

Tränarcirkusen

Marcus Folkö Müntzing har på Svartvitt publicerat en ordentlig genomgång över utvecklingen i ÖSK alltsedan Alexander Axén tackade för sig och meddelade att han inte längre var intresserad av att träna Sportklubben. Folkö Müntzing koncentrerar sig i första hand på de atändiga tränarbyten som präglat ÖSK under de senaste åren.

Mycket läsvärt för alla som följt och intresserat sig för ÖSK under de senaste åren.

Svartvitt: Har ÖSK lyckats stoppa fallet?

Anm. Rubriken är väl lite mer framåtblickande än vad själva artikeln är. Den koncentrerar sig i första hand på att skildra utvecklingen på tränarsidan. Frågan om ÖSK nu lyckats stoppa fallet återstår väl att besvara. Även för oss som hoppas att så faktiskt är fallet.

Christian Järdler – ÖSKs nye tränare

Christian Järdler har som de flesta andra tränare en rätt brokig bakgrund som tränare med lyckade sejourer varvade med avskedanden när förhoppningar inte kunnat infrias. De bästa insatserna gjorde han nog i Ängelholms FF och säsongen i IFK Värnamo. Därefter följde mindre lyckosamma insatser i Öster och Mjällby. Förvisso inte några lätta klubbar att jobba med.

Wikipedia: Christian Järdler

Tränarkarriär (Transfermarkt.com)

ÖSK: Intervju med Christian Järdler (video)
NA: Längre intervju med Christian Järdler

ÖSK byter tränare (igen)

Igår meddelade ÖSK att man genomför en förändring på posten som huvudtränare för A-truppen. Axel Kjäll lämnar detta uppdrag och Christian Järdler tar över i hans ställe. Närmast på Järdlers agenda står bortamatchen mot Utsikten på söndag och sedan matchen i Svenska Cupen mot Vasalund på onsdag. Hemmadebut i sin nya roll gör han söndagen den 4 september då ÖSK möter Norrby.

Enligt NA är kontraktet ännu inte skrivet med Järdler (det hela har uppenbarligen gått väldigt fort), men enligt tidningen rör det sig för Järdlers del om ett kontrakt på ett och ett halvt år fram till utgången av år 2023 (som är nästa år).

Av allt att döma har förändringen i den sportsliga organisationen inte skett på det normala sättet (bakom ryggen på den hittillsvarande tränaren) utan genom diskussioner mellan Kjäll och styrelsen och då främst Kent Persson. Kjäll lämnar inte heller organisationen utan kommer att jobba vidare med olika uppgifter inom ”kontorsdelen” av organisationen. Enligt Kjäll i enlighet med hans egna önskemål. Med tanke på att ÖSK för närvarande saknar både VD och sportchef så är detta säkert nödvändigt som en avlastning för den deltidsarbetande styrelseordföranden.

ÖSK: ÖSK gör förändringar i organisationen
NA: Efter tränarbytet – Kjälls besked om framtiden
NA: Persson motiverar beslutet
NA: Jiloan Hamad om tränarbytet

ÖSK tar in Järdler i tränarstaben

ÖSK meddelade idag, att man engagerat Christian Järdler som assisterande tränare under resten av det här året. Av allt att döma kommer Järdler att få positionen som andranamn i tränarteamet och på så sätt avlasta Axel Kjäll, som väl fortfarande på ett eller annat sätt måste hinna med att ta hand om en hel del av sysslorna som normalt faller på den numera vakanta sportchefsrollen.

Av Järdlers kommentar i intervjun på ÖSKs webbplats så har saken varit aktuell i några veckors tid – alltså alltsedan Kjäll tog steget från fotbollschefsjobbet till att bli huvudansvarig tränare igen. Det var alltså en del av processen i samband med att Cedergren fick lov att lämna och Kjäll tog över.

ÖSK: Christian Järdler förstärker ÖSK:s tränarstab
ÖSK: Intervju med Christian Järdler (video)
NA: Kent Persson bekräftar: Christian Järdler blir assisterande i ÖSK
NA: Axel Kjäll om rekryteringen av Järdler


Christian Järdler – Statistik som tränare (Transfermarkt)

Christian Järdler – Statistik som spelare (Transfermarkt)