Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bernhard tar Pålsboda

Bernhard Nilsson, som tidigare tränat ÖSKs talangtrupp, fick inte fortsätta hos KIF Örebro, där han var assisterande. Pengarna räckte väl inte till den tränarstab de hade. Nu skriver NA, att han har gjort klart med ett nytt tränaruppdrag. Det blir det nyuppflyttade div 5-laget Pålsboda GoIF som kommer att kunna dra nytta av Berhards kunnande.
– Laget är ungt och innehåller många egna produkter. Jag kan tänka mig att vårt mål blir att hänga kvar i femman, säger Bernhard till tidningen.

Det kan nog bli spännande. Problemet blir väl i första hand att kunna anpassa sig till den oftast något lägre ambitionsnivån i ett div 5-lag. Spelarna har ofta ibland andra prioriteringar i vardagslivet än att träna fotboll. Något som kan bli frustrerande för tränare som kommer ifrån en elitverksamhet där fotbollen i princip alltid har den högsta prioriteten.

En fördel med det nya jobbet är att det inte lär ta lika mycket tid i anspråk. Dessutom blir resorna för Bernhard, som ju bor i Hallsberg, kortare.

Rille från KIF till KIF?

Richard Nilsson, med ett år som assisterande tränare i ÖSK i sitt CV, verkar ligga bra till för att kunna ta steget från KIF HFK till KIF Örebro. Detta enligt dagens papperstidning. Varken Richard eller KIF Örebros klubbchef Nisse Jansson vill kommentera ryktet, så det har nog en viss substans. Rille lär dessutom ha fått ett erbjudande att ”ta över” tränarskapet hos BK Forward. Sedan tidigare (närmare bestämt igår) är det klart att Bernhard Nilsson fortsätter hos damallsvenskorna, medan Richard Holmlund något överraskande inte fick fortsatt förtroende.