Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Lennart Larsson namnet bakom värvningarna

NA kunde igår ge lite klarhet i hur det var möjligt att knyta både Nahir Besara och Jiloan Hamad (och tidigare även Andreas Skovgaard) till klubben på överraskande långa kontrakt. ÖSK har tidigare hintat om att det var tack vare ett externt initiativ som värvningarna möjliggjorts.

Det visar sig nu, att bakom värvningarna ligger den tidigare styrelsemedlemmen Lennart Larsson. Larsson, som under en femårsperiod fram till år 2017 ingick i styrelsen, var tidigare ägare till Oppboga bruk utanför Fellingsbro. Det innehavet avvecklades genom en försäljning år 2019 och då blev det väl efter affärens genomförande en del ”pengar över” .

Av NA:s artikel att döma är Larsson inte ensam finansiär bakom affärerna, men han har stått för huvuddelen av pengarna.

Exakt hur finansieringen gått till framgår inte, men det verkar i alla fall inte vara fråga om ett traditionellt ”sponsorskap” eller en nyemission i ÖSK Elitfotboll.

NA skriver.
Exakt hur upplägget ser ut mellan finansiär och klubb vill han ogärna gå in på.
– Inte hur det ser ut i detalj. Men som jag sa, det handlar inte om allmosor, du får ingen att gå in med miljontals kronor utan en affärsmässighet. Och jag tycker att vi löst det här på ett sätt som är bra för alla parter.

Det mesta lutar väl åt att det handlar om någon slags lösning där investerarna hoppas på en framtida återbetalning. Eftersom ingen av de tre spelare man varit med och finansierat lär generera några övergångssummor (att tala om) så måste det väl handla om andelar i eventuella försäljningar av andra spelare.

ÖSK Elitfotboll är ett publikt aktiebolag och lär väl vara tvungna att till sina aktieägare lämna någon form av information om hur avtalet mellan bolaget och investerarna ser ut.

NA: Han är mannen bakom ÖSK:s supervärvningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.