Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Elitfotboll köper Örebro Spelarinvest

Jag fick precis en inbjudan till ett kvartalsmöte för Örebro Spelarinvest. Syftet är att informera om en överenskommelse som träffats mellan ÖSK (ej närmare preciserat) och Spelarinvest om att ÖSK Elitfotboll köper aktierna i Örebro Spelarinvest för ett belopp som innebär att ägarna av Spelarinvest får tillbaka de pengar de ursprungligen satsade i bolaget.

Det här var väl inte det sätt jag trodde att man skulle avsluta epoken Spelarinvest på. Jag hade trott att man på något sätt skulle likvidera företaget och dela ut de pengar som blev över till bolagets aktieägare. Detta är dock ett snårigt område med skattemässiga överväganden etc., så det kan mycket väl vara så att ett aktieköp är en väg att föredra när Spelarinvest som ett självständigt företag avvecklas.

I sin inbjudan skriver Spelarinvest: I och med försäljningen av Crespo och Rinne kom öppningen som har möjliggjort detta. Styrelsen i Spelarinvest har kommit överens med ÖSK att ÖSK Elitfotboll AB köper aktierna i Spelarinvest till ett belopp som innebär att Spelarinvests ägare får tillbaka de satsade pengarna. Bra för ÖSK och bra för Spelarinvests ägare.

Dessutom skriver Spelarinvest att ÖSK förbereder ytterligare en nyemission i vilken det kommer finnas möjlighet att satsa pengar.

Lite hårddraget skulle man väl kunna säga, att ÖSK Elitfotboll köper Spelarinvest för de pengar som redan finns i det bolaget och hoppas att dessa pengar sedan skall komma tillbaka till ÖSK via nyemissionen.

Informationsmötet kommer att äga rum torsdagen den 1 september. Som vanligt på 4:e våningen kl. 18:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.