Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nyemissionen i ÖSK Elitfotboll AB

Som aktieägare i Örebro Spelarinvest fick jag idag ett erbjudande att teckna aktier i ÖSK Elitfotboll. Emissionen omfattar röststarka 4.000 A-aktier (som bara ÖSK kan teckna) och 36.000 B-aktier som görs tillgängliga för Spelarinvest ägare. ÖSK Fotboll måste teckna tillräckligt många aktier för att deras röstövervikt skall bestå.

Teckningskursen för en nyemitterad aktie är 250 kronor. Värderingen har gjorts av KPMG. Dessa har använt en modell för värderingen baserad på framtida förväntade kassaflöden diskonterade till ett nuvärde med hjälp av ett viktat avkastningskrav. (Smaka på den!).

Enligt företagets utdelningspolicy skall 25 % av årets resultat delas ut under förutsättning att bolagets egna kapital överstiger 10 mkr. Vid årsskiftet (och före emissionen) uppgick det egna kapitalet till ca. 5,5 mkr.

Enligt erbjudandet värderas ÖSK Elitfotboll AB (om jag nu tänkt och räknat rätt) till knappa 16 mkr baserat på emissionskursen 250 kr.

Man kan notera, att ÖSK Fotboll FK per det senaste årsskiftet hade kassa/bank-tillgångar uppgående till 632 tkr, inte hade tillräckligt med likvida medel för att teckna alla 4.000 A-aktierna med andra ord. Från ÖSKs sida räknar man knappast med att emissionen kommer att fulltecknas. Det egna tecknandet av A-aktier kan man anpassa till antalet B-aktier som tecknas av utomstående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.