Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK nollar resultatet

På den extra föreningsstämman i kväll och även i den elektroniska utgåvan av NA kan man idag ta del av positiva nyheter beträffande årets förväntade resultat. Så sent som när halvårsresultatet presenterades prognostiserade ÖSK med en förlust på 1,7 mkr. Relativt mycket pengar ställt mot det egna kapital som krympte en hel del förra året.

Fjolårets rörelseresultat var för övrigt en förlust på hela 4,5 mkr. Det mesta av detta ”trollades bort” med hjälp av Spelarinvest även om man till att börja med talade rätt tyst om den räddningsinsatsen. Sett mot fjolårsförlusten ter sig givetvis årets förbättring ännu mer imponerande.

Så mycket roligare alltså, när VD Simon Åström nu kan rapportera, att man har bra kontroll på både intäkter och kostnader och att man siktar mot ett resultat på några hundratusen i vinst. Det kan i och för sig även bli en förlust i samma storleksordning, men det är nästan felräkningspengar i sammanhanget.

Såväl publik- som marknadsintäkterna har överträffat budget och prognoser. Det har i och för sig även kostnaderna gjort främst på grund av sommarvärvningarna av Ajdarevic, Broberg och ”Pärlan”. Men det var enligt Åström en satsning man ansåg att man kunde göra, eftersom man hade en bra uppfattning om hur man låg till.

NA: Trots tungt år – ÖSK går med vinst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.