Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Planer för Spelarinvest: Avveckling samt nyemission i ÖSK Elitfotboll

På Spelarinvests kvartalsmöte i kväll redogjorde Curt Gruvaeus för styrelsens planer avseende bolagets framtid. Tanken är att den största delen av innestående medel, totalt drygt 8,5 mkr, skall återföras till Örebro Spelarinvests aktieägare via indragning av en andel av aktierna i bolaget.

Samtidigt kommer ÖSK Elitfotboll att genomföra en nyemission, där förhoppningen är att större delen av de frigjorda medlen skall användas till att teckna nya aktier i ÖSK Elitfotboll.

Innan dessa åtgärder kan genomföras måste de godkännas av Bolagsstämma resp. Föreningsstämma. Sådana är preliminärt planerade för den 2 november (Spelarinvest) och den 24 november (Örebro SK FK).

Genom dessa transaktioner är förhoppningen att större delen av Spelarinvests tillgångar skall kunna komma ÖSK Elitfotboll tillgodo. Kvar i Spelarinvest kommer därefter att finnas ca. 1 mkr i ”kontanter” samt tre spelarreverser. När de senare på ett eller annat sätt är avvecklade kommer bolaget förmodligen att kunna avvecklas helt.

Dessutom kommer det av allt att döma att finnas möjligheter för personer som inte varit aktieägare i Örebro Spelarinvest att teckna aktier i nyemissionen.

3 kommentarer – kommentera

Lars-Ove Andersson

Bra med en ny satsning,behövs om vi ska få se vårt lag högre upp i allsvenskan och göra en
satsning mot Europa ligorna EL OCH CL.

En liten kommenar från en som är interesrad att göra en ny teckning i bolaget.

Lars-Ove Andersson

Var kommer bolagsstämman den andra i elfte att vara? Med vänlig hälsning Andersson.

Ficedula hypoleuca

Det sade man inget om. Men tidigare har man väl haft sina stämmor i lokalen på tredje våningen av den Norra Läktaren.

För Spelarinvests aktieägare är beslutet inte omtvistat. De vill nog ha ut sina pengar oberoende av om man avser att deltaga i ÖSK Elitfotbolls nyemission eller ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.