Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Spridda noteringar från Spelarinvests årsstämma

P-O och RÅP besökte stämman och deltagarna gavs tillfälle att ställa mer eller mindre kluriga frågor till P-O. Som dock returnerade de flesta av dem utan att ha lämnat något klart besked. På frågan om hur han tänkte ställa upp laget då Crespo är tillbaka ville han (klokt nog) inte lämna någon annan kommentar än att hans avsikt är att spela med de 11 bästa spelarna i truppen.

Rehabläget.
Både RÅP och Crespo kommer (så smått) att ansluta till den gemensamma träningen med gruppen på fredag. Detsamma gäller Marcus Pode som varit sjuk de senaste dagarna. Jag frågade RÅP innan mötet om han räknade med att kunna spela före VM-uppehållet och det trodde han absolut skulle vara möjligt.

Faciliteterna.
RÅP uttrycke sig flera gånger mycket positivt om de faciliteter som klubbens spelare disponerar. Svensk toppklass ansåg han, vilket även gäller tränarstaben. Han tyckte även att sammanhållningen i ”gänget” är den bästa han stött på under sin karriär. Han uttryckte sig i det sammanhanget positivt om de gemensamma frukostarna och luncherna på 4:e våningen. Sedan en månad bor han i Örebro tillsammans med sin för tillfället arbetssökande flickvän.

Investeringar.
Sedan årsskiftet har Spelarinvest deltagit finansiellt vid rekryteringen av Alhassan Kamara samt förlängningen av Oskar Janssons kontrakt.

Örebroläktaren.
Delägarna (Spelarinvest (45%), Örebroporten (45%), ÖSK Elitfoboll (5%) och KIF Örebro (5%)) har kommit överens om att dela ut större delen av överskottet i bolaget. Detta innebär att Spelarinvest och Örebroporten vardera får 630.000 kr och att de två fotbollsföreningarna får 70.000 var. Spelarinvest kommer sedan att sälja sin andel i bolaget. ÖSK Elitfotboll köper 40 % och ”Restaurangen” köper resterande 5%. Detta innebär att ÖSK Elitfoboll i fortsättningen kommer att äga 45 % av bolaget Örebroläktaren. Spelarinvests aktier kommer att säljas till bokfört värde och försäljningen inbringar ytterligare 90 tkr.

Örebroläktaren blev till slut en mycket bra affär för Spelarinvest. Ursprungligen investerades 45 tkr och i år ”får man tillbaka” 720 tkr. Dessutom har jag för mig att under tidigare år fått en viss aktieutdelning.

Styrelsen omvald.
Den nuvarande styrelsen bestående av Curt Gruvaeus, Jan Folke, Sverker Dolk, Mats Domberg och Roger Andersson omvaldes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.