Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Valberedningens förslag inför stämmorna

Valberedningens förslag inför de kommande årsstämmorna för Örebro SK FK och Örebro Elitfotboll AB finns nu tillgängliga på ÖSKs hemsida.

De största förändringarna kommer att ske i föreningens styrelse där Laila Berglund, Peter Westman och Reine Frisk kommer att avgå. Ersättare till dem föreslås Camilla Söderwall, Leif Lundell och Lennart Larsson bli. Söderwall och Lundell är nya namn i ÖSK-sammanhang och presenteras därför kortfattat. Larsson har sedan tidigare haft en plats i bolagsstyrelsen.

I bolagsstyrelsen sker det (enligt artikeln) bara en förändring. Lars Larsen kommer att lämna som ordinarie ledamot och ersätts av Per Gawelin (som tidigare var suppleant). Som ny suppleant i Gawelin ställe föreslås Leif Lundell. (Jag är lite oklar på Gawelins status. På ÖSKs hemsida finns han redan med som ordinarie ledamot i styrelsen).

I mångt och mycket är det samma personer som är medlemmar i dessa två styrelser. Enligt förslaget kommer det att se ut på följande sätt:

  Fotbollsklubb Aktiebolag
     
Rose-Marie Frebran Omval X
Per Gawelin Omval X
Lars Bolin Omval Supl.
Åke Strid X  
Kent Norström X X
Dennis Dicksen X Supl.
Björn Åqvist X X
Camilla Söderwall Nyval  
Lennart Larsson Nyval X
Leif Lundell Nyval Supl. Nyval
Patrik Hjalmarsson   X
Peter Ahlstrand   X

Noterbart är att bolagsstyrelsen minskats med en ordinarie ledamot och en suppleant. Dessa är Curt Gruvaeus och Roger Andersson (supl). Dessa två personer satt i Elitfotbolls styrelse på måndat från Örebro Spelarinvest AB och lämnade nog Elitfotbolls styrelse i samband med att Spelarinvests aktier i Elitfotboll såldes till Fotbollsklubben. I den gamla styrelsen satt även Peter Ahlstrand och Lennart Larsson och suppleanten Patrik Hjalmarsson på mandat från Spelarinvest. Eftersom de nu finns med som styrelsemedlemmar i Elitfotboll så har de vad det verkar ”bytt sida”.

1 kommentar – kommentera

Göran Wickström

Som vanligt finns det snabb och bra information om det mesta inom ÖSK Fotboll på denna sajt.

Även om det i texten ovan står att några styrelseledamöter verkar ha bytt sida inom citationstecken, vill jag kommentera det.

Jag menar att det är bra att det i styrelsen finns representanter med olika kompetens och som tillvaratar olika intressen så länge man har ÖSKs bästa för ögonen, och inte några särintressen. Därför vill jag inte tro att det funnits olika sidor inom ÖSK eller att det gör det idag.

Däremot är det viktigt att det inte uppfattas så, även om det inte skulle vara sant. Bl a därför är öppenhet och transparans i hela klubben viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.