Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Extra föreningsstämma

Örebro SK FK kallar till en extra föreningsstämma tisdagen den 22 oktober. Det ärende som skall avhandlas/beslutas är godkännandet av ett avtal mellan Örebro SK Fotboll, ÖSK Elitfotboll AB och Örebro Spelarinvest AB. Som framgått tidigare är avsikten att upplösa ägarsambanden mellan Örebro Spelarinvest å ena sidan och förening och fotbollsaktiebolag å den andra.

Tanken är att fotbollsföreningen skall köpa de aktier Spelarinvest äger i Elitfotboll. Dessutom är det meningen att styrelsegemenskapen mellan Spelarinvest och fotbollsföreningen skall upphöra. I stället för det nuvarande aktieägaravtalet skall nya avtal träffas mellan Spelarinvest och Elitfotboll.

Det kan kanske tyckas att Spelarinvest kräver oväntat stort inflytande i en organisation, som man inte längre kommer att vara delägare i. Curt Gruvaeus förklarade tankegångarna bakom detta på Spelarinvests extra bolagsstämma. Kärnfrågan är vad som händer om Elitfotbollsaktiebolaget skulle gå i konkurs. Jo, då upphör spelarkontrakten att gälla och spelarna kan lämna på Bosmanvillkor. Om detta skulle inträffa och om Spelarinvest samtidigt har investeringar i vissa av spelarna skulle dessa investeringar gå förlorade. Spelarinvest har således även efter upplösningen av ägarbandet ett fortsatt intresse av att Elitfotboll drivs på ett professionellt och lönsamt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.