Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro Spelarinvest AB

Spelarinvest har i kväll en extra bolagsstämma. Det ärende som skall behandlas är företagets framtid. I kallelsen skriver bolagets styrelse:

Enligt beslut på ordinarie årsstämma kallas nu till extra årsstämma enligt ovan. Den extra årsstämman har att behandla och ta beslut om bolagets framtid. Det finns två förslag:
1) En motion från Jan Folke som föreslår frivillig likvidation av bolaget
2) Ett nytt samarbetsförslag med ÖSK Elitfotboll AB och ÖSK Fotboll. Detta förslag bygger på en ägarmässig och organisatorisk separering av ÖSK Elitfotboll AB och Örebro Spelarinvest AB. Detaljerna i förslaget är under förhandling och kommer att presenteras innan den extra årsstämman
.

Jag hade nog trott att aktieägarna skulle få ta del av förslag nr 2 före stämman och med någon tidsmässig marginal. Men så verkar inte vara fallet. I alla fall har det ännu inte dykt ner i mailboxen. Men det är ju möjligt att man med ”innan stämman” menar alldeles innan stämman. Typ tillsammans med kvällspytten.

Förslag 2 lär ju hur som helst innebära att Spelarinvest på ett eller annat sätt ”gör sig av med” med de aktier de äger i ÖSK Elitfotboll. Problemet här är väl i första hand att hitta någon lämplig partsom kan köpa aktierna. Bäst skulle det ju vara om det blir Örebro SK FK som tar hand om aktierna. Med där finns det nog inte ekonomi för att genomföra en sådan transaktion. I Spelarinvests böcker är aktieinnehavet värderat till drygt 2 mkr – en summa som ÖSK FK inte förfogar över.

Dessutom måste nog Spelarinvests företrädare i ÖSK Elitfotbolls styrelse lämna sina styrelseuppdrag i Elitfotboll. På så sätt upphör sambandet mellan Elitfotboll och Spelarinvest att existera, vilket skulle möjliggöra en rimligare skattemässig behandling av bolagets spelaraffärer.

För ÖSKs möjligheter att förstärka truppen vid en eventuell återkomst till Allsvenskan kommer utgången av kvällens stämma att vara av stor betydelse. Spelarinvest har en kassa på frygt 10 mkr. vilket skulle komma väl till pass när truppen måste uppgraderas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.