Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Belle till Steaua București?

Henri Belle med kompisen Eric Bassombeng och talangtruppens tränare Håkan Juhlin.

Henri Belle med kompisen Eric Bassombeng och talangtruppens tränare Håkan Juhlin.

Det verkar som om Henri Belle är på väg att ta nästa steg i sin fotbollskarriär. Efter det misslyckade halvåret hos ÖSK år 2010 så har han hunnit med att representera först Istra 1961 (Alimis tidigare klubb) under åren 2011 och 2012 RNK Split. Nästa steg skulle kunna föra honom till den rumänska storklubben Steaua București. Det är i alla fall vad rumänska media hävdar. Belle kommer enligt rapporterna att ansluta till Steauas träningsläger i Österrike.

Belle är fortfarande kontraktsbunden till RNK Split och det spekuleras i en lösensumma i storleksordningen 500.000 Euro. Bakgrunden till intresset från rumänernas sida sägs vara några DVD-inspelningar som visar Belle i aktion. Hans tid hos de två kroatiska klubbarna har av allt att döma varit bra. För Istra spelade han 33 matcher och gjorde 7 mål. Hos RNK Split blev det 30 matcher och 8 mål, vilket alltså räckte till för att väcka intresset hos Steaua.

När han var hos ÖSK fick han inte riktigt till det. Han representerade aldrig A-laget i någon tävlingsmatch, men väl ÖSK Ungdom som den säsongen spelade i div 2. Jag kommer ihåg att jag tyckte att han var tekniskt skicklig men inte så lätt att integrera i laget.

101021. Slutväntat för Belle
Hans debut för Istra blev inte heller den lättaste. Inbytt i den andra halvleken blev han sedan utvisad efter 30 minuter. Orsaken skall ha varit en osportslig gest mot publiken som utsatte honom för rasistiska trakasserier. Nåväl, han kom uppenbarligen över dessa problem och gjorde så pass bra ifrån sig att han kunde ta ett steg uppåt i den kroatiska fotbollsvärlden.

110317. Besvärlig debut för Belle

Henri Belle skriver på för RNK Split.

Henri Belle skriver på för RNK Split.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.