Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Besvärlig debut för Belle

Henri Belle. (Bilden från Istra 1961s hemsida)

Henri Belle tillhörde ÖSKs A-trupp under andra halvan av säsongen 2010. Han togs väl in i truppen i första hand som en uppbackning för Roni Porokara i det fall Roni skulle lämna ÖSK redan under sommarfönstret. Det gjorde nu inte Roni och därför blev det heller ingen speltid med A-laget för Belles del. Däremot spelade han några gånger med talanglaget. Jag tyckte att han vid dessa tillfällen visade prov på en väldigt god teknik, men att han samtidigt hade svårt att få ut någonting av sitt kunnande. I allmänhet körde han på tills dess att han blev av med bollen av den ena eller andra anledningen.  Han hade även svårt att förstå sina medspelares intentioner och vice versa.

Efter ett kortare mellanspel hos sin gamla klubb Union Douala skaffade han sig  sedan en ny klubbadress hos kroatiska Istra 1961. Den 3:e mars gjorde han sin debut hos sin nya klubb då han blev inbytt inför den andra halvleken. En halvtimme senare var det färdigspelat efter att han blivit utvisad för osportsligt uppträdande på grund av att han gjort sig skyldig till en obscen gest. I ett öppet brev till ”allmänheten” på sin nya klubbs hemsida ber han om förlåtelse och förklarar händelsen med, att den var en följd av den irritation han kände över de rasistiska trakasserier han utsattes för under matchen.

Istra 1961: Google-översatt ursäkt.

En trist start på den nya karriären för Belle, som jag upplevde som en glad och positiv spelare.

Hans nya klubb är för övrigt densamma som Gjerg Bushay representerar – den spelare som tränade med ÖSK under det första turkietlägret och även deltog i matchen mot RB Leipzig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.