Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsfotboll

Under den landslagsperiod som nu pågår med fokus på VM-kvalifikationsmatcher var det tre spelare från ÖSK som blev uttagna. Ilir Berisha fick vad som väl var sin första uttagning till det albanska landslaget, Alhassan Kamara flög till Sierra Leone medan Ahmed Yasin tackade nej till spel med det irakiska landslaget, eftersom han ansåg att det var viktigare för honom att spela med ÖSK.

Nu börjar det komma in resultat från spelade landskamper. Ilir Berisha kom inte längre än till den albanska avbytarbänken i matchen i Tirana mot Norge. Kvalmatchen slutade 1-1 efter det att ÖSK-bekantingen Valdet Rama gjort Albaniens ledningsmål i den 41:a minuten. Norge utjämnade dock med tre ordinarie minuter kvar att spela. Även om Ilir inte fick spela uppskattade han säkert att bli uttagen. Enligt uppgift kommer han att hinna tillbaka för att spela med ÖSK på måndag mot Landskrona.

Oavgjort blev det även i den andra matchen med ÖSK-deltagande. Sierra Leone och Tunisien spelade oavgjort 2-2, då lagen möttes i Freetown. Alhassan Kamara gav hemmalaget ledningen med 2-1 i den 72:a minuten. Det räckte dock inte till seger eftersom gästerna kvitterade i den 90:e. Segern innebär att Sierra Leone i praktiken är utslagna ur sin kvalificeringsgrupp. Med två matcher kvar att spela ligger de fem poäng efter ledande Tunisien.

Irak, laget Ahmed Yasin inte ville spela med den här gången, har fått stryk av Oman med 1-0. Kvar att spela är en hemmamatch (i Doha) mot Japan och sedan en bortamatch mot Australien. Irak ligger sist i sin kvalificeringsgrupp och har inga möjligheter att gå vidare. Japan är för övrigt redan klara gruppvinnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.