Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Spelarinvest vill renodla

Idag kom kallelsen till Örebro Spelarinvests årsstämma som kommer att äga rum den 17 juni.

Kallelsen ger även en viss insikt i hur tankarna går för tillfället beträffande Spelarinvests framtid. Tanken på att likvidera Spelarinvest i förhoppningen om att aktieägarna skall använda de medel som erhålls i samband med likvidationen till att teckna aktier vid en nyemission i Örebro Elitfotboll verkar ha skrinlagts. Tydligen bedömer man att intresset för en sådan lösning är för svalt hos flera av de större aktieägarna.

I stället verkar huvudspåret för tillfället att vara, att Spelarinvest säljer sina aktier i ÖSK Elitfotboll till föreningen som i så fall skulle bli den enda aktieägaren till Elitfotboll. Samtidigt skulle banden mellan Elitfotboll och Spelarinvest kapas genom att ingen i Spelarinvests styrelse längre skulle ingå i Elitfotbolls styrelse. På så sätt hoppas man att skattemyndigheten i framtiden kommer att godkänna en normal skattemässig hantering av eventuella förluster.

Problemet med den senare lösningen tror jag i första hand har att göra med hur och till vilket pris försäljningen till föreningen skall kunna genomföras. Aktierna är i Spelarinvests är bokföring värderade till lite drygt 2 mkr. Ett belopp som föreningen inte har möjligt att betala, eftersom de ekonomiska resurserna under nuvarande struktur är begränsade.

Dessutom är det väl tveksam om föreningen skall riskera att ta in en så relativt högt värderad men samtidigt osäker tillgång i sin balansräkning. Ett avskrivningsbehov på aktierna skulle lätt kunna radera ut föreningens begränsade kapital.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.