Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsuttagna ÖSKare

ÖSK skriver på sin hemsida, att tre av klubbens spelare blivit uttagna att representera sina resp. land i den VM-kvalrunda som kommer nu. De uttagna är Ilir Berisha (Albanien), Alhassan Kamara (Sierra Leone) och Ahmed Yasin (Irak).

NA, som forskat lite i hur detta påverkar tillgängligheten för spel i Superettan som inte har något landslagsuppehåll, skriver att man räknar med följande effekter.

Ilir Berisha.
ÖSKs mittback är uttagen till den trupp som skall möta Norge i Tirana den 7:e juni. ÖSK möter Östersund hemma den 2 juni och spelar på bortaplan mot Landskrona den 10 juni. Magnus Sköldmark uppger för tidningen att man räknar med att Ilir skall vara tillbaka i Sverige i tid för matchen mot skåningarna. Albanien har en match mot Armenien också, men det är en vänskapsmatch och det är möjligt att Berisha inte kommer att deltaga i denna.

Alhassan Kamara.
Sierra Leone möter Tunisien på hemmaplan den 8 juni och spelar på bortapaln mot Cap Verde den 15 juni. Detta innebär att Kamara minst kommer att missa matchen mot Landskrona samt även hemmamötet med Örgryte den 14 juni. Nästa match är sedan GAIS på bortaplan den 19 juni och tills dess borde han ha hunnit hem.

Ahmed Yasin.
Irak kommer att spela tre VM-kvalmatcher. Motståndare är Oman, Australien och Japan, vilket skulle ha inburit fyra missade matcher för Yasins del. Till NA säger han dock att han hellre vill stanna kvar i Sverige för att spela med ÖSK och att han nu försöker få ledigt från landslagsuppdraget.

NA: Två till landslagsspel – missar ÖSK-matcher

NA: Yasins val: ÖSK före VM-kvalet

Bloggen tror inte att det blir något större problem om dessa spelare ”försvinner” några matcher. ÖSKs trupp är tillräckligt bred i år för att kunna hantera deras frånvaro på ett bra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.