Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Projektet ”ÖSK-supportrar för nystart i fotboll” stänger böckerna

Initiativtagarna till projektet ”ÖSK-supportrar för nystart i fotboll” meddelar på sin hemsida, att projektet nu kommer att avslutas. Ett välskrivet, intressant och tankeväckande slutdokument sammanfattar projektgruppens synpunkter på hur väl man lyckats (eller inte lyckats) i sina strävanden.

Det är väl inte helt klart om projektets nedläggning beror på ett bristande gensvar från ÖSKs styrelse, en känsla av att uppdraget nu är utfört eller en besvikelse över brist på engagemang för dessa frågor från medlemmarnas sida, vilket manifesterades vid föreningens årsmöte tidigare i veckan (ett sedvanligt mycket lågt deltagande från medlemmarnas sida). Förmodligen är det en kombination av dessa orsaker som ligger bakom beslutet.

Jag anser (utan att på alla punkter dela motionärernas synpunkter) att projektet tagit upp ett antal viktiga frågeställningar beträffande hur föreningen drivs och uppfattas. Ingen av de fyra motioner som lämnats in till årsstämman tillstyrktes, men av diskussionerna under mötet verkade det som om styrelsen ändå om än enbart till vissa delar tagit till sig av de förändringsförslag som motionerna gav utryck för. Nu är det upp till ÖSKs styrelse att se till att tillämpliga delar av projektgruppens arbete kan resultera i förbättringar.

ÖSK-supportrar för nystart i fotboll: Medlemsdemokrati – en möjlighet eller ett hot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.