Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dialogmöte 2013-02-25

ÖSK arrangerade ett så kallat dialogmöte idag på 4:e våningen. ÖSK informerade om sin verksamhet och möjligheter att ställa frågor gavs. Mötesdeltagarna var på det hela taget försynta och hade inte så värst mycket att fråga om. Bloggen fångade upp följande.

1. Aktieägaravtalet.
ÖSK Fotboll och Spelarinvest har kommit överens om att se över det nuvarande aktieägaravtalet och genomföra eventuellt överenskomna förändringar.

2. Medlemstidning.
ÖSK arbetar på ta fram en ny medlemstidning som man hoppas skall vara framme i tid till matchen mot Degerfors – i början av maj således. Tidningen, som ej kommer att reklamfinansieras, kommer att ha samma format som Offside. Den skall anses som en medlemsförmån, men innehållet kommer sedan att succesivt att kunna släppas över ÖSKs hemsida. Mn verkar dock inte riktigt vara på det klara med hur den digitala publiceringen kommer att ske. Skribenter i medlemstidningen kommer bland annat NA:s tidigare chefredaktör Krister Linnér och Dixie Eriksson att vara.

Den glansiga medlemstidningen som hette Svarvitt och som hann komma ut med 3 nummer (tror jag det var) kommer man inte att fortsätta med. Dessutom lär det bli ett mindre engagemang i den tidning som heter ÖSKaren och för vilken fotbollssektionen burit den största delen av kostnaden. Om jag hörde och förstod rätt kan det till och med vara så att denna kommer att upphöra. ÖSK Fotboll skulle i alla fall in ha några fortsatta kostnader för den.

3. Poliskostnader.
Enligt Jan Karlsson har ÖSK inte längre någon rabatt på de kostnader som polismyndigheten debiterar i samband med ÖSKs hemmamatcher. Jag fick dock inte intrycket att man ansåg att denna kostnad var besvärande hög.

4. Ekonomi.
Den redovisade förlusten för år 2012 kommer att bli 5,7 mkr. För år 2013 räknar man med att intäkterna kommer att minska till ca. 39-40 mkr. Neddragningarna har framför allt tagits på personalsidan och då främst från spelartruppen. Personalkostnaderna kommer att reduceras med ca. 25 %. Intäkterna från TV-sidan kommer att minska från de ca. 10 mkr de legat på under de allsvenska åren till uppskattningsvis 4-4,5 mkr.

JK säger att det kommer att bli ett tufft år och att man kommer att ta beslut beträffande kostnaderna kommer att tas löpande. Man vill inte riskera ekonomin. Man räknar med en publiksiffra på i snitt knappt under 5.000 personer utifrån den publik ÖSK hade förra gången man låg i Superettan samt den publik som IFK Norrköping hade då de låg där. Försäljningen av årsabonnemang samt samarbetsavtal med ”partners/sponsorer” går enligt plan.

5. Ingen huvudsponsor än.
ÖSK har ännu inte någon ny huvudsponsor efter Malmbergs. JK nämnde att ÖSK har ca. 900 företag som man samarbetar med på ett eller annat sätt. I länet finns det ca. 16.000 företag så det finns med att jobba med.

6. Spelartruppen.
ÖSK jobbar aktivt tillsammans med Jonas Sandqvist och dennes agent på att finna en ny klubb för honom. Inte heller för Denis Abdulahi ser man någon framtid hos ÖSK.

7. Konstgräsbyte.
Man räknar med att byta konstgräs i samband med sommaruppehållet. JK nämnde att man räknar med att detta kommer att ta 8-9 veckor. Det är svårt att se hur det kommer att finnas så mycket utrymme tidsmässigt som spelplanen ligger nu.

ÖSK spelar sin sista hemmamatch före sommaruppehållet den 27 juni (Ljungskile SK) och den första efter uppehållet den 3 augusti (IFK Värnamo). Dessutom har man en hemmamatch den 7 augusti ( J-Södra). Någon eller några av dessa matcher måste nog flyttas tids- eller platsmässigt om omläggningen verkligen kommer att ta ca. 2 månader. För KIF Örebro som har ett något längre uppehåll på grund av Dam-EM bör det inte vara några problem. JK nämnde även att den här gången kommer ÖSK och KIF Örebro att få bestämma vilken typ av konstgräs man vill ha.

8. Ingen Sportchef.
JK bekräftade att ÖSK inte har utsett någon sportchef efter Lennart Sjögren. Magnus Sköldmarks ansvarsområde är fortfarande Magnus Sköldmark, medan övriga sysslar fördelats på övrig personal. NA har på sistonde refererat till Sköldmark som sportchef, vilket alltså varit felaktigt. Jag fick intrycket att någon sportchef inte kommer att tillsättas innan den ekonomiska situation förbättrats.

9. Digitalt matchprogram.
ÖSK avser att ersätta det nuvarande tryckta matchprogrammet på papper med en digital motsvarighet. För att läsa detta krävs en smartphone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.