Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

VD:s veckobrev

En punkt som ofta återkommer i kritiken av ÖSKs sätt att sköta sin verksamhet är att klubben informerar för lite om sin verksamhet. Vilket inte är förvånande eftersom det ofta varit rätt tillknäppt på ÖSKs kansli. Dessutom är det ju så att just denna typ av kritik väldigt ofta med rätt eller orätt riktas mot verksamheter som ÖSKs. Det finns ett stort intresse för vad som händer i organisationer som genererar ett stort mått av engagemang.

Som ett svar på denna kritik har (antar jag) ÖSKs VD Jan Karlsson börjat publicera veckobrev på klubbens websida. Idag kom den fjärde utgåven, så nu kan man väl med en viss säkerhet säga, att veckobrevet etablerats. Annars är det tyvärr ofta så att den här sortens initiativ självdör efter en tid.

Vill man vara cynisk kan man ju även hävda, att veckobrevet är ytterligare ett tecken på att läget för ÖSK är ansträngt. Då brukar man ju ta till just den här metoden att informera sina externa intressenter om hur det står till. (Tänk stormöten etc).

Jag tycker att de fyra veckobreven som hittills publicerats har varit både intressanta och informativa. Det är ju i och för sig inte varje vecka som det händer något som är av stort och allmänt intresse, men det gäller att gnugga på, även när man tycker att man egentligen inte har så mycket att berätta.

De fyra veckobreven som hittills publicerats.

Veckobrev den 3 september.
Innehöll bland annat denna ekonomisk progos: Vår prognos 2012 ligger på minus 5-6mnkr i resultat, vilket kommer balanseras upp via delar av de reserver vi byggt upp under de senaste 5 åren, då verksamheten genererat vinster. Resultatet beror framförallt på starkt vikande publiksiffror med angränsande intäkter, men även skiften av tränare.

Veckobrev den 10 september
Informerade om möte med SEF samt om den undersökning som Svenskt Kvalitetsindex genomfört. Införande av en publikgrupp som skall fungera som referensgrupp för att förbättra ”publikupplevelsen”. På den senare punkten kan Eyravallsbloggen bidra med två konkreta förslag utan att ens ingå i någon referensgrupp:
Bättre toaletter på Södra för vem vill stå i toalettkö under hela halvtidspausen för att kunna lätta på trycket.
Upphäv termosförbudet. Jag förstår att ÖSK helst vill att åskådarna skall stå mellan fem och tio minuter i kö för att köpa en offensivt prissatt kopp kaffe. Men det är betydligt trevligare att kunna ta fram en medhavd termos med nybryggt kaffe och något hembakt för att dela med sina grannar. En sådan åtgärd skulle onekligen förbättra ”publikupplevelsen” betydligt även om det blev några kronor mindre på ÖSKs kaffekonto. Man skall som sagt vara mån om sin publik och se till att de trivs.

Veckobrev den 17 september
Prel. datum för årsstämma, nya och fd. medarbetare, årets marknadsintäkter, poliskostnaderna och planerna på ett Fotbollsforum i Örebro.

Veckobrev den 24 september
Träff med två av initiativtagarna till uppropet ”ÖSK supporters för nystart i fotboll”. Arbetet med en ny sportslig organisation.

Eyravallsbloggen tycker, att det här är ett utmärkt initiativ och att breven helt klart kan bidra till att förbättra informationen om vad som sker i och omkring klubben. Även om den språkiga dräkten ibland blir lite väl svårforcerad. ( Typ: Nedstramningen av kostnaderna jämte utveckling och rätt satsning på kärnverksamheten gäller att balansera och avväga, både i tid och i omfattning.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.