Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blir Wiktorsson mittback igen?

Det tog inte lång tid för P-O Ljung att inse, att Boris Lumbana inte gör sig bäst som mittback. Frågan är om det nu är dags för nästa omvärdering. Pappers-NA skriver nämligen idag, att Christoffer Wiktorsson under torsdagen spelade bredvid Magnus Wikström på träningen. Två mittbackar som helst vill spela till vänster visserligen, men det kan man nog leva med.

Det kanske är i ljuset av en omvärdering av Wiktorssons roll i truppen som man skall se ÖSKs intresse av att låna ut Eidur Sigurbjörnsson under resten av säsongen. Med Wiktorsson som potentiell mittback, så behövs islänningen egentligen inte längre för att man skall ha uppbackning på den positionen. Då är det bättre att låta honom få regelbunden speltid i Superettan.

Det vore onekligen väldigt bra om Wiktorsson fick en rejäl möjlighet att testas på positionen som mittback. ÖSK kommer inom ett till två år förmodligen att behöva finna ersättare för båda mittbacksplatserna. Magnus Wikström är eller blir 35 i år och spelar kanske ett eller max två år till. Ilir Berisha ser ut att vara för bra för att stanna i allsvenskan mer än ett år till, om han fortsätter att prestera på sin nuvarande nivå och kan hålla sig skadefri. Han är ju inte gammal heller och borde definitivt vara intressant för klubbar från en bättre liga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.