Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Styrelsemötet senarelagt

ÖSK Elitfotboll hade ursprungligen planerat för ett styrelsemöte på tisdag, dagen före ödesmatchen mot Gefle IF (i det här läget tenderar alla matcher att bli ödesmatcher). Henrik Bränd skriver i dagens krönika i NA att det mötet senarelaget och nu kommer att hållas efter våsäsongens sista match. Man får väl anta, att tränarfrågan då kommer att tas upp.

Eyravallsbloggen anser, att det nog är dags att låta ÖSK och Sixten Boström gå skilda vägar och detta oberoende av vad resultatet i Geflematchen blir. Efter en mycket svag höst förra året och en katastrofal vårsäsong i år finns det väl egentligen ingenting som talar för att Sixten har förmågan att vända saker och ting tillrätta igen.

Det är dags för en ny tränare som inte enbart tänker i fotbollstermer, utan även har förmågan att få truppen att prestera på maximum. Tränarjobbet i ÖSK handlar i dagsläget lika mycket om psykologi som om vilken laguppställning man skall skicka ut till spel. Det finns tyvärr ingenting som tyder på att Sixten har de kunskaper och egenskaper som krävs för att lyckas med att motivera sin trupp till de stordåd som krävs för att laget skall kunna hålla sig kvar i allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.