Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 22 mars 2012

Bloggens utsände besökte Behrn Arena på förmiddagen för att se om det gick att få någon uppfattning och hälso-, skade- och sjukdomsläget så här knappa två veckor före den allsvenska premiären. Med på cykelturen fanns även en batterilös kamera så det blev tyvärr inga bilder den här gången.

Själva träningsupplägget följde ett relativt välkänt och förutsägbart förlopp. Inga egentliga konstigheter på den punkten.
1. Uppvärmning.
2. Passningsövningar (som väl också var uppvärmande)
3. Löpruscher
4. Spelsystemsträning
5. Spel mot två mål

Saknad.
Helt frånvarande från träningen var Valdet Rama.

Deltog ej.
Så gott som helt frånvarande var Daniel Bamberg och Andreas Haddad. De var ute i början av träningspasset och talade med sjukgymnasterna. Daniel tog sig mot hälsenan på det ena benet i samtalet med Martin Magnusson innan han lunkade runt några varv. Haddad sprang inte alls vad jag kunde se.

Deltog inte heller (på grund av sjukdom).
Närvarande, men inte tränande var Emil Berger och Kalle Holmberg. Berger har ju råkat ut för körtelfeber och Kalle fick någon annan slags feber efter matchen mot Syrianska och lär gå på antibiotika. Båda satt i solen i spelarbåset vid Norra Läktaren och suktade.

Förvånansvärt  närvarande.
Förvånansvärt närvarande: Patrik Anttonen deltog under punkterna 1-3. Han såg riktigt fräsch ut och tyckte själv att det kändes bra. Men det fattas fortfarande en del och dessutom måste han bättra på konditionen, tyckte han. Gabriel Rådström, som jag träffade på läktaren, tyckte att Patrik ser betydligt bättre ut än vad han gjorde i Turkiet.

Inte helt återställd.
Ilir Berisha deltog i punkterna 1-4.

Spelsystemsträning.
Under spelsystemsträningen var det uteslutande Berisha och Tobias Grahn som stod för uppspelen. Mosander slog bollen till Berisha, som i sin tur spelade den till Grahn som  kom ner och mötte. Grahn fördelade i sin tur bollen till någon av de andra två mittfältarna som ofta korslöpte. I gruppen övriga mittfältare ingick för övrigt Ahmed Yasin, som alltså slapp tjänstgöring på kanten. Det var som sagt bara Berisha som stod för uppspelen. Övriga mittbackar hade gula västar och agerade försvarsspelare för att göra det lite svårare för anfallarna. När punkt 5 avverkades deltog Berisha inte, utan satt vid kortsidan och tittade på. Han lär knappast vara spelbar till på lördag.

Intressant var att ibland då bollen nått ut till yttern via ytterbacken, så drev yttern ibland  bollen längs linjen, medan backen sprang in mellan försvarande ytter- och innerback. Speciellt Patrik Haginge var aktiv offensivt på det sättet. Normalt är det ju ytterbacken som brukar fylla på efter kanten.

Grahn kände något.
Det såg under ett kort ögonblick under punkt 3 ut som om Tobias Grahn drabbades av en känning i ena baksidan. Någonting kände han nog, eftersom han avbröt för ett kort ögonblick. Världen stod stilla för någon minut, men han deltog sedan med liv och lust i punkterna 4 och 5, så han verkar vara ok, men skall nog inte spela 90 minuter mot Elfsborg.

Sandqvist ok verkar det som.
Jonas Sandqvist verkar vara helt återställd efter sina baksidesproblem.

1 kommentar – kommentera

Johannes Roswall

GRYMT JOBBAT! VÅRA MOTSTÅNDARE BORDE LÄSA HÄR.JOHA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *