Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Boris och Simon till U21

111028 kväll.
Precis som jag misstänkte så var det inte alls så att Boris & Co. fick nyheten via NA. Till tidningen säger sportchefen i en uppdaterad version av artikeln.
– Självklart hade jag informerat de här tre killarna innan. Det är olyckligt om folk får uppfattningen att spelarna får sådana beslut via media. Så fungerar det inte.

Att han sedan inte vet hur Boris och Simon väljer att fortsätta är en annan sak. De kanske inte ens har bestämt sig än.

Det blev visst ett självmål av den gode John i det här avseendet. Hans kritik mot Brändh och NA beträffande den missvisande artikeln är dock korrekt.

111028. NA slår tillbaka.
NA missar inte chansen att försöka slå mynt av Alvbåges kritik efter tidningens artikel. Alvbåges attack på sportchefen skriver tidningen på sin websida utan att med ett ord låtsas om att det mesta av kritiken faktiskt var riktad mot tidningen.

111028. Kritik från Alvbåge.
John Alvbåge går i sin blogg ut med hård kritik med anledning av tisdagens artikel i NA om att trion Boris Lumbana, Peter Rosendal och Simon Leonidsson får lämna A-truppen. Kritiken riktas dels mot NA:s Henrik Brändh för att han skrivit en riktigt dålig artikel, vilket jag kan hålla med om. Brändh insinuerar, att de tre spelarna som inte spelat en enda match för ÖSK i årets allsvenska, var en av anledningarna till att det gått så dåligt. Boris och Simon ÖSKs lämnar inte ens ÖSKs organisation utan för deras del handlar det ju om en helt logisk överflyttning till den U21-trupp, som skall startas. Dessutom har de inte heller tränat med A-truppen under säsongen i år. Boris var på Island och Simon tränade under de perioder han vara skadefri huvudsakligen med talangtruppen. På det hela taget innebär flytten till U21-truppen en förbättring av deras faktiska situation. De kommer att få spela betydligt fler matcher och kan dessutom fortsätta att utmana om allsvensk speltid.

Kritik blir det även för Lennart Sjögrens del för att han inte informerat spelarna om förändringen. Om det är så är det givetvis mycket allvarligt, men jag har svårt att tro att Lennart inte lämnat besked om truppbytet till de berörda spelarna. Att man däremot inte haft tid att diskutera igenom hur de ser på nästa säsong är en annan sak. Så kan det givetvis vara, men sportchefer har som bekant en hel del annat att jobba med i dessa tider.

111025.
NA skriver idag
om några förändringar i ÖSKs spelartrupp. Uppenbarligen har man givit rubriksättaren fria händer, eftersom denne tagit i ordentligt. ÖSK kickar framtidstrio har han/hon nämligen satt som rubrik på artikeln. Möjligen kan det vara för att Henrik Brändh inte är riktigt insatt i hur det ser ut i ÖSK-truppens nedre regioner. De tre spelarna som berörs är nämligen målvakten Peter Rosendal samt utespelarna Boris Lumbana och Simon Leonidsson.

Av dessa får Peter lämna ÖSK helt och hållet, vilket väl inte är så konstigt. Han togs in som en back-up när Simon Nurme skadade sig i vintras. ÖSK ville då inte riskera att stå utan målvaktsreserv om Simons rehabilitering skulle dra ut på tiden. Det gjorde den nu inte och Peter har därför inte fått speciellt mycket bänktid under det år som gått. ÖSK behöver nog i och för sig en tredjemålvakt, men man försöker antagligen i första hand att hitta någon som är yngre än Peter, som blir 24 nästa år.

När det gäller Simon och Boris så hamnar de i ÖSKs blivande U21-trupp, där de skulle ha varit placerade redan tidigare om någon sådan hade funnits. Ingen större dramatik i den överflyttningen alltså.  De kommer dessutom registreringsmässigt att finnas tillgängliga för A-truppen för match om behov skulle uppstå, eftersom de kommer att vara registrerade hos samma fotbollsjuridiska person (ÖSK Elitfotboll AB). Ingen av dem har för övrigt varit tillgängliga för spel med A-truppen under det gångna året. Boris var ju på Island och Simons skadeproblem gjorde att det bara blev några få matcher med ÖSK Ungdom i div 2.

Lennart Sjögren verkar av artikeln att döma inte speciellt intresserad av att ha kvar spelarna ens i U21-truppen.
– Jag vet inte hur de ser på sin utveckling, om de blir kvar i vår U21-verksamhet eller inte. Hur de resonerar kan jag inte svara på, säger Sjögren till tidningen (enligt tidningen).

Det låter onekligen lite märkligt, att han inte ens skulle ha talat med spelarna ifråga, så jag utgår från att det rör sig om ett felcitat eller möjligen en felaktigt ställd fråga. Att man från ÖSKs sida rent allmänt är tveksam till Simon kan jag förstå. Hans återkommande skador under två års tid gör väl att man inte räknar med honom för framtiden. Boris däremot tror jag har alla förutsättningar att utvecklas tillräckligt mycket för att vara med och konkurrera om platserna i A-truppen på allvar. Hans insatser som mittback under försäsongen var väl iofs. inte de allra bästa, men det berodde framför allt på att han aldrig tidigare under sin karriär spelat mittback. På den positionen får ÖSK dessutom inte alls betalat för hans löpstyrka och fotbollstekniska kunnande. Men han kan säkert blir en riktigt bra mittback också. Det lär ju vara på den positionen han mest spelat på Island, så han har säkert kunna bättra på sina kunskaper om hur man skall uppföra sig på den positionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *