Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tomt efter Bedoya

Sista passet med gänget? Alejandro Bedoya fick hedersuppdraget att leda torsdagspassets uppvärmning.

Alejandro Bedoya lämnar kvar ett stycke tomhet efter sig . Inte bara på Eyravallens mittfältsregioner utan även i Eyravallsbloggen. Vad skall man skriva om en dag som denna? Spekulationerna om en eventuell ersättare har ju inte ens dragit igång på allvar än. (Bloggen skulle för egen del gärna se Eidurs landsman ettermyran Ari Skulasson som ersättare. Men det gör kanske inte Cain Dotson).

Alejandro firade sin första dag som skotskt fullblodsproffs med en träningssejour tillsammans med det gamla gänget på Behrn Arena. Han ville tydligen inte riskera att tappa formen under den tid som det tar att klara ut visumformaliteterna. Sixten gav honom till och med hedersuppdraget att ta täten under uppvärmningsövningarna. Såvitt jag såg deltog han även i passets passningsspecialträning, men när det blev dags för mer matchliknande träning passade han.

Som syn på bilden ovan gick ha ut i första par tillsammans med Valdet Rama. Samarbetet avbröts dock redan efter någon minut, då Valdet ansåg att han tränat klart och i stället uppsökte Martin Magnusson. Av de efterföljande gesterna verkade det som om allt inte var ok med ett av hans knän. Sedan försvann han. Hans landsman (som inte är hans landsman) Kushtrim Lushtaku kom inte alls ut. Men det kan ju vara så att det inte räckte med att byta vattenflaskor. Övriga fd. sjuklingar (Staaf, Astvald och Kihlen) var på plats även om Kihlen inte tränade (utomhus). Paulinho joggade några varv (ljumskarna?) och såg så där enormt uttråkad ut som bara brasilianska fotbollsspelare kan göra när de måste träna utan boll. Tommy Wirtanen körde rätt hårt vid sidan av. William Ataskadeh har dessutom återvänt till den utomhustränande kontingenten.

Bloggen hade egentligen tagit sig till Behrn för att kolla in veckans provspelare Zlatan Krizanovic. Denne visade dock inte upp något som skulle kunna indikera att han kommer att bli svaret på ÖSKs aftonbön om en Hadad stand-in. Nu var bloggens intresse förvisso något splittrat eftersom jag fick en intressant samtalspartner, så jag kan ha missat något. Träningspasset avslutades med något som nästan såg ut som ett fullplansspel (målen framdragna till målområdesgränserna). Sixten smidde planer inför Mjällbymatchen och i de planerna ingår det inte att skicka långa bollar mot ett centralt placerat fyrtorn. Så Krizanovic blev kanske något missgynnad av valet av träningsupplägg. Men ändå, det var ingenting i hans agerande som tände något ögonblickligt ha-begär. Jag tror för övrigt att det kan bli en intressant match mot Mjällby med ett lite annorlunda upplägg av det offensiva spelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.