Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dagen-före-Häcken träning den 6 augusti 2011

Inte ser han direkt ut som en mittback den gode Eidur. Men skenet sägs ju kunna bedra – det kanske även gäller för mittbackar. I bakgrunden den engelske provspelande mittfältaren Sam Mantom.

Vill det sig illa (eller bra beroende på hur man ser det) kan det bli så att ÖSKs nye mittback får göra debut redan i morgon. Vid dagens utomhusträning saknades Patrik Haginge och Paulinho. Läktarryktet sade, att det handlar om sjukdom i båda fallen. När sedan både Magnus Wikström och Per Johansson fick lov att avbryta träningen i förtid efter vad som såg ut som fotvrickningar ställs frågan om man ens kan få ihop till en backlinje bestående av försvarsspelare. Nu tror jag iofs. inte att det var så farligt med Magnus och Per. Att de tejpades upp var nog mest av allt en profylaktisk åtgärd för att hålla tillbaka vrickningsblödningen så mycket som möjligt. Med största sannolikhet är de båda tillgängliga i morgon. Av de två verkade det vara Per som fått den värsta ”smällen”.

På plussidan noterades att William Atashkadeh ser matchklar ut igen. Han körde igenom hela programmet utan att behöva stå bredvid vid något tillfälle. På plus får man väl även säga att Denis Abdulahi står, som nu återförenats med truppen efter sin isländska utflykt.

På joggingbanan fanns det två deltagare. Dels Tommy Wirtanen med sedvanligt rappt löpsteg. Tommy tyckte också att rehabiliteringen gått snabbare än väntat. Segare gick det för Josef Ibrahim, som väl inte har riktigt samma löpmässiga förutsättningar som Tommy. För riktigt trögt såg det ut att gå för Josef. Men det kan ju ha berott på var han står rent återhämtningsmässigt också. Vad för typ av skada som drabbat honom har jag ingen aning om. Han har såvitt jag vet eller sett inte skaderapporterats tidigare.

Sin sista träning gjorde väl de två engelsmännen, som tränat med klubben denna vecka. Möjligen att mittbacken Paul Downing skulle kunna vara intressant med tanke på ÖSKs rätt uttunnade backlinje. Men han lär väl knappast vara intresserad av att stanna i Örebro för att kunna rycka in om det skulle behövas.

Sis sista träning med ÖSK gjorde nog mittbacken Paul Downing från West Bromwich Albion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.