Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vill Alvbåge flytta?

Enligt en artikel i NA idag har förhandlingarna mellan ÖSK och John Alvbåge gått i stå. John vill nu avvakta utvecklingen under hösten innan han skriver på ett nytt avtal med ÖSK. Finge han å andra sidan ett bättre bud från ÖSK verkar det som om han är villig att skriva på direkt.

ÖSK å sin sida sätter hårt mot hårt och säger till tidningen, att man nu aktivt söker en ny målvakt och att om man finner rätt person och kan komma överens med denne, så tar man in honom i klubben direkt. Vilket ju skulle innebära, att det inte blir något nytt kontrakt för Johns del. Istället skulle han få lov att söka ett nytt jobb på en rätt skakig målvaktsmarknad, vilket inte alltid är så lätt – speciellt med tanke på Johns sociala situation med fru och numera tre barn.

Troligast är det nog att John helst av allt vill stanna kvar i Örebro och att ÖSK väldigt gärna vill behålla sin målvakt. Men så länge man inte kan komma överens om lön etc. för det nya kontraktet, så måste givetvis båda parter vara förberedda på att det kanske inte blir en förlängning.

Frågan är nu vad som är lättast. För John att hitta en ny klubb som kan erbjuda så mycket bättre villkor att det är värt besväret att bryta upp. Eller för ÖSK att finna en målvakt med Johns kapacitet vars ersättning ryms inom klubbens ekonomiska ramar. Jag skulle faktiskt tro det sistnämnda. John är en mycket stabil och dessutom färgstark målvakt, men rent prestationsmässigt har han stagnerat, vilket gör att nya klubbar inte lär stå i kö för att knyta honom till sig.

John tar för övrigt upp artikeln i sin blogg där han bekräftar läget, men samtidigt verkar att tycka, att det hade varit bättre om ingenting skrivits om saken.

Svartvitts Serp Yesil har dessutom varit i kontakt med Lennart Sjögren, som bekräftar att klubben ser sig om efter en eventuell ersättare till John Alvbåge.

Artikeln i Svartvitt tar även upp några frågeställningar kring Alejandro Bedoya och Nordin Gerzic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.