Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK i Turkiet – mars 2011

ÖSKarna har visserligen redan varit i Turkiet en gång i år, på samma plats dessutom (i Antalaya) och bott på samma hotell, men det räknas liksom inte. Då var man där för att Behrn Arena kläddes om – nu är det dags för det årliga försäsongsträningslägret.


110316.
ÖSKs egen videobloggare Tommy Wirtanen rapporterar klart slut från Antalaya.


110316.
Videobloggare Alvbåge balanserar som vanligt på gränsen mellan buskis och genialitet i det sista avsnittet av Turk-TV. Det är så dåligt att det blir riktigt bra – speciellt ÖSK-ramsan på turkiska på slutet skulle nog kunna bli en riktig hit.


110316.
Johan Tollén krönika (NA): Här handlar allt om snabbheten


110316.
NA: Almebäck: En dröm slår in


110315.
Valdres FK: Matchrapport.


110315.
NA-TV: Höjdpunkter (video)


110315.
Alvbågebloggen: Turkiet: Alltid kul med seger


110315. Utrensningar på Eländeslistan.
Ett stort antal spelare kunde anmäla sig som tillgängliga för spel, då ÖSK mötte Valdres FK nu på eftermiddagen. Saknas fortfarande gör Samuel Wowoah och Valdet Rama, som båda är fotskadade. Dessutom uteblev av okänd anledning Per Johansson.


110315.
NA direktrapporterade matchen mot Valdres FK.


110315.
NA skriver, att det nog inte blir något spel för Valdet Rama idag heller. Bra så, det finns ingen anledning att riskera att slå upp fotskadan i en match mot ett lag från den norska tredjedivisionen.


110315.

ÖSKs blivande tisdagsmotståndare från Valdres FK skriver om matchen på sin hemsida. Magnus Kihlberg är en spelare som man kommer ihåg från hans tid i Norge.


110314.
Alvbågebloggen: Klämdag


110314.
Matchplaneringen under ÖSKs träningsläger påminner en hel del om fotbollslandslagets under vinterutflykten till Sydafrika. Det blir inte alls som man tänkt sig. Nu har hemmalaget Antalayaspor dragit sig ur morgondagens match och ÖSK kommer i stället att få möta ett norskt div 2-lag (spelar alltså på den norska tredjenivån). Det var väl ungefär vad som fanns tillgängligt med en dags framförhållning.

Valdres FK, som det nya motståndarlaget heter, tillhörde förra året  inte ens de starkaste lagen i sin serie utan nytt kontrakt säkrades först i den sista omgången. Det låter väl som ett lag med en spelstyrka som BK Forward eller något åt det hållet. Nu vet vi ju av erfarenhet att ÖSK brukar ha svårt i den här typen av matcher, så det blir kanske trots allt en bra träningsmatch, där man kan lägga sig i vinn om att föra spelet och träna avslut (förhoppningsvis). Ungefär som ÖSK Ungdom gjorde mot Arboga Södra i helgen.

På sätt och vis tycker jag nog nästan att detta kanske är ett bättre upplägg än ytterligare en hård kamp bara två dagar efter holmgången mot Alania. Nu får ju faktiskt Sixten en bra möjlighet att ge sina bänkspelare lite speltid också, vilket förhoppningsvis gör att det blir ett fräschare och mindre skadedrabbat lag som kan ta sig hem på onsdag. ÖSK har ju en match mot Elfsborg redan på söndag och det kan ju vara en fördel att komma till den med spelare som inte känner sig utslitna.

NA: Turkiskt lag hoppade av – ÖSK får möta norrmän


110314.
ÖSK: Wirtanen rapporterar: Sicken match


110314.
NA:s sportblogg: ÖSK hyllas av ryssarna


110314.
Johan Tollén krönika (NA): Värdefull erfarenhet som betalades med smärta


110313.
NA-TV: ”Höjd”punkter (video)
Fotbollskanalen: Brutala ryssar sänkte ÖSK: ”Helt sjukt, borde varit fyra utvisningar”
FotbollDirekt
: Brutala ryssar sänkte Örebro
NA
: Astvald: Han tog stryptag på mig.
Alvbågebloggen
: Turkiet: Onödigt slut
NA
: Direktrapportering.


110313.
Dagens laguppställning bjuder på en debutant i den centrala anfallspositionen. Sixten låter William Atashkadeh göra debut i det svartvita matchstället. Enligt samstämmiga rapporter från Web-NA och Turbo-Tommy.


110313.
Tommy Wirtanen rapporterar från den tredje lägerdagen.


110313.
NA:s utsände har intervjuat en vältränad Ahmed Yasin (video).


110313.
Från sjukavdelningen rapporterar pappersutgåvan, att det fortsätter att vara brist på kuranta anfallare i laget. Andreas Haddad spelar troligen inte i eftermiddag och frågan är hur många minuter man törs ge Atashkadeh. Alejandro Bedoya kommer trots detta att spela på mittfältet, så det får bli någon av de kvarvarande anfallarna som får ta rollen som nr 9. Vem det nu kan bli – övriga offensiva spelare brukar ju mest hålla till på kanterna.

Fotskadorna fortsätter också att breda ut sig i truppen. Det senaste offret är Magnus Wikström, som drabbats av en lättare sådan. Hans deltagande är osäkert i eftermiddag. Vilka som tillfrisknat av de tidigare skadedrabbade lär vi först få se då laguppställningen presenteras i eftermiddag.

Matchen spelas kl. 14:30 svensk tid.


110313.
Avspark i eftermiddag är kl. 16:00 i eftermiddag (svensk tid), då ÖSK möter Alania Vladikavkaz, skriver papperstidningen.


110312.
Alvbågebloggen: Turkiet: ”Mys with yogurt is great” (med videoinslag).


110312.
NA rapporterar, att Valdet Ramas skada inte verkar ge med sig. Det verkar således som om han kommer att få stå över sin första chans att representera i svartvitt.


110312.
NA:s Herman Nicolic har intervjuat Samuel Wowoah, som får springa vid sidan av på grund av sin efterhängsna fotskada (video).


110311.
Stukade fötter har varit något av ett återkommande tema under den här försäsongen. Den senast drabbade är nyförvärvet Valdet Rama. Det är nästan så man kan undra om det är smittsamt.


110311.
Jag undrar om Turbo-Tommy redan har långtråkigt. Det skulle kunna vara förklaringen till att han snickrat ihop ytterligare en reserapport från Turkiet redan någon gång vid lunchdags – oklart dock om det var före eller efter densamma.


110311.
Tommy Wirtanen anmäler truppens framkomst
(till Turkiet) på ÖSKs hemsida och aviserar samtidigt, verkar det som, att han kommer att ta upp videokampen med superbloggaren Alvbåge och lokaltidningens Nikolic.


110310.
NAs utsände har intervjuat
lagets två senaste nyförvärv Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku (video).


110310.
Mindre röra i planeringen.
Nu verkar planeringen av träningsmatcherna ha satt sig – någorlunda. Det blir ingen match på lördag heller, men på söndag blir det av allt att döma en sådan. Då möter man Alania Vladikavkaz – ett ryskt lag som faktiskt brukar matcha svenska lag under försäsongen. Förra året åkte Alania ur den ryska högstadivisionen och spelar nu i div 1.

På tisdagen blir det sedan trots allt MPark Antalayaspor som står för motståndet. Frågan är som sagt hur starkt lag de anser att de kan ställa på benen. Hemmalaget har spelat hemma mot Gençlerbirliği på söndagen.


110310.
NA: ÖSK på plats i Turkiet (video)


110310.
Rörigt i planeringen.
Som framgår av NA:s video ovan, så verkar det som om matchningsplanerna ändras mer eller mindre dagligen. Nu tycks man vara tillbaka till två matcher igen. Fredagsmatchen tycks struken och den första, som då blir på lördag, kommer förmodligen att spelas mot ett ryskt div 2-lag. På tisdag kommer man kanske att möta Antalayaspor. Tveksamheten beror på att man vill möta ett bra lag och hemmalaget, som är mitt uppe i sin säsong, vill förmodligen matcha något mer reservlikande.


110309.

Alvbågebloggen: Hej Turkiet…igen!
Turk-TV2: Trailer (video)


110309.
NAs sportblogg: Så bor ÖSK


110309.
Av allt att döma fortsätter Sixten & Co. på den inslagna vägen att försöka spela så många träningsmatcher som möjligt under försäsongen. Enligt inför-artikeln i NA planerar man för tre matcher, vilka skall spelas den 11:e, 12:e och 15:e mars. Nu har man ju en stor trupp att ösa spelare ur – 25 man skriver tidningen åker med ner, så det skall säkert gå att pussla ihop lämpliga och någorlunda utvilade startelvor ur den gruppen, även om fjolårets två ordinarie ytterbackar fortfarande rapporteras som skadade. Motståndarna i de två första matcherna är inte utsedda än (enligt tidningen), vilket låter något förvånande med tanke på att matcherna skall spelas redan i övermorgon och dagen därpå. Frågan är om arrangörerna ens hinner skaka fram något motstånd av lämplig kaliber. Enligt tidningen har ÖSK redan tackat nej till några förslag, som ansågs vara för svaga.

Jag kan väl inte låta bli att tycka att det är rätt underligt, att ÖSK åker på ett förmodligen rätt dyrt träningsläger med så pass dålig framförhållning, att man två dagar före första (tränings)matchen inte vet vem man skall spela mot. Risken är ju uppenbar, att det blir ett dåligt förberett lag på den andra sidan. För matchen den 15:e finns det dock redan en motståndare nominerad och klar. Det blir den lokala storheten MPark Anatalyaspor, som är ett mittenlag (med dragning nedåt) i den turkiska högstaligan.

Helt komplett är inte den trupp som reser till Turkiet. Hemma på grund av skolgång stannar Kalle Holmberg och Simon Leonidsson, Robin Staaf på grund av skada och Johannes Skoglund utan någon närmare motivering (i tidningen). Det känns väl efter det beskedet som om Johannes gjort sitt hos ÖSK, om han inte får åka med på träningslägret.


110308.
NA:s utsända reportageteam, som i år består av hemvändaren Johan Tollén och videoveteranen Herman Nikolic, är redan på plats efter att ha bilorienterat sig fram till hotellet genom den turkiska natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.